Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā varētu piedalīties ap 35 vai 40 sportistiem no Latvijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ziemas Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā varētu piedalīties apmēram 35 vai 40 sportisti no Latvijas, taču konkrēts sportistu skaits būs atkarīgs no kvalifikācijas sacensību rezultātiem, šodien Saeimas Sporta apakškomisijā norādīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvji.

Vairākās iepriekšējās Ziemas Olimpiskajās spēlēs no Latvijas piedalījās 50 līdz 60 sportisti, taču 2018.gadā gaidāmajā olimpiādē valsti pārstāvošo dalībnieku skaits būs mazāks, jo tajās nestartēs Latvijas hokeja izlase.

LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers norādīja, ka sportistu skaits olimpiādē varētu būt ap 35, savukārt LOK prezidents Aldons Vrubļevskis bija optimistiskāks, pieļaujot, ka tas varētu sasniegt 40 līdz 45 sportistus individuālajos sporta veidos.

Atbildot uz deputātu jautājumiem par dopinga izmantošanas nepieļaušanu, LOK viceprezidents Einars Fogelis norādīja, ka tika rīkota īpaša sanāksme Latvijas sporta jomas pārstāvjiem, kurā sportisti, medicīnas personāls un treneri tika informēti par Starptautiskās antidopinga aģentūras prasībām un par aktuālo aizliegto vielu sarakstu.

LOK ģenerālsekretārs piebilda, ka visi sportisti tiks pārbaudīti uz dopingu ne vēlāk kā 90 dienas pirms spēļu sākuma, tāpat kā iepriekšējās Olimpiskajās spēlēs.

Līdz 9.oktobrim Latvijai jāizveido kandidātu saraksts Olimpiskajām spēlēm, savukārt 2018.gada 21.janvārī noslēgsies kvalifikācija.

1.februārī gaidāma Olimpiskā ciemata atklāšana, un Olimpiskās spēles notiks no 9.februāra līdz 25.februārim. Būs divi olimpiskie ciemati - piekrastē un kalnos - un atkarībā no kvalifikācijas rezultātiem abos ciematos varētu dzīvot mūsu komandas pārstāvji, deputātiem pastāstīja Tikmers.

Kā ziņots, LOK 381 939 eiro atvēlējusi Ziemas Olimpisko spēļu Phjončhanā programmas apmaksai, savukārt individuālo sporta veidu federāciju/savienību finansējumam un bāzes finansējumam individuālo sporta veidu federācijām/savienībām ir paredzēti 1,408 miljoni eiro.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu