SOK prezidents: Phjončhanas olimpiskās spēles notiks, neskatoties uz spriedzi Korejas pussalā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentam Tomasam Baham «nav šaubu», ka nākamā gada februārī plānotās Phjončhanas olimpiskās spēles notiks, neskatoties uz Korejas pussalā valdošo spriedzi.

Kā pirmdien preses konferencē Limā izteicās Bahs, SOK ir kontaktā ar dažādu valstu valdībām un uzsvēra, ka «nav pat neviena mājiena», ka spēļu norise ir apdraudēta.

Ziemas olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā plānots norisināties 2018.gadā no 9. līdz 25. februārim, tomēr šī pilsēta ir mazāk nekā 100 kilometru attālumā no Ziemeļkorejas robežas, bet šī valsts regulāri konfrontē ar savu dienvidu kaimiņu.

Šā mēneša sākumā Ziemeļkoreja paziņoja, ka sekmīgi izmēģinājusi ūdeņraža bumbu, ko iespējams uzstādīt uz ballistiskās raķetes. Ūdeņraža bumbas ir visjaudīgākās kodolbumbas un veido lielāko daļu pasaules kodolarsenālu. Šāda uzvedība radījusi spriedzi reģionā, tomēr Bahs pauda cerību, ka diplomātiem izdosies to samazināt.

Peru sākusies SOK sesija, kuras ietvaros trešdien biedriem jāapstiprina, ka 2024.gada olimpiskās spēles uzņems Parīze, kamēr vēl četrus gadus vēlāk sacensības risināsies Losandželosā. Pirmdien un otrdien tiekas SOK valde; četras dienas ilgā sesija sāksies trešdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu