Dopinga skandālu dēļ SOK vēl pilnībā neapstiprina svarcelšanu 2024.gada Olimpiādē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien apstiprināja 28 sporta veidus 2024.gada Parīzes Vasaras olimpisko spēļu kalendārā, bet svarcelšanai līdz decembrim jāpierāda, ka tā spēj cīnīties ar dopinga lietošanu.

Starptautiskajai Svarcelšanas federācijai (IWF) ir jāsagatavo plāns, kā risināt biežos dopinga lietošanas gadījumus savā sporta veidā. IFW valdei ir līdz decembrim jāziņo par rīcības plānu, taču SOK prezidents Tomass Bahs atzīmēja, ka var tikt pieprasīti papildu pasākumi.

Svarcelšana ir apstiprināta 2020.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, taču Japānā šajā sporta veidā piedalīšoties mazāk atlētu nekā Riodežaneiro.

Tāpat kā Riodežaneiro un Tokijas olimpiskajās spēlēs arī Parīzē programmā būs regbijs-7 un golfs. Abi sporta veidi starp olimpiskajiem bija pagājušā gadsimta sākumā, bet iespēju atgriezties ieguva 2009.gadā.

Piektdien 28 apstiprināto sporta veidu vidū nav pieci jaunie veidi, kurus 2024.gada olimpisko spēļu rīkotāji izvēlēsies paši. Kā vēstīts, viens no kandidātiem uz vietu 2024.gada olimpisko spēļu programmā ir videospēles jeb tā dēvētais «esports».

Bez tradicionālajiem sporta veidiem 2020.gada olimpiskajās spēlēs Tokijā tiks dalītas medaļas arī karatē, skeitbordā, sērfingā, klinšu kāpšanā, kā arī beisbolā un softbolā, kas startē kā vienots sporta veids. Pirmie četri sporta veidi debitēs olimpiskajā saimē, bet beisbolam un softbolam šī būs atgriešanās. Tāpat sacensību programmā būs jauniešu vidē populārie 3x3 basketbols un BMX frīstails, abiem arī piedzīvojot olimpisko debiju.

SOK trešdien savā gadskārtējā kongresā 2024.gada Vasaras olimpisko spēļu rīkošanas tiesības oficiāli piešķīra Francijas galvaspilsētai Parīzei, kamēr 2028.gada Olimpiāde tika piešķirta ASV pilsētai Losandželosai.

Parīzē vasaras Olimpiāde notika arī 1900. un 1924.gadā. Arī Losandželosa olimpisko spēļu gaisotni līdz šim ir izbaudījusi divas reizes, vērienīgo sporta forumu uzņemot 1932. un 1984.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu