Svinīgā ceremonijā iedegta Phjončhanas olimpisko spēļu lāpa

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Senajā Olimpijā otrdien svinīgā ceremonijā tika iedegta 2018.gada Phjončhanas olimpisko spēļu lāpa, sākot stafeti, kas noslēgsies pēc 107 dienām Olimpiādes atklāšanas ceremonijā 9.februārī.

Olimpisko lāpu iedega grieķu aktrise Katerina Lehu, kura to nodeva pirmajam lāpnesim - Grieķijas distanču slēpotājam un biatlonistam Apostolam Angelim.

Nākamais lāpu saņēma bijušais Dienvidkorejas futbola izlases un Mančestras «United» spēlētājs Paks Čisons.

Mākoņaino laikapstākļu dēļ lāpu nevarēja iedegt tradicionālajā veidā - izmantojot saules starus un parabolisko spoguli.

Olimpiskā lāpa turpmākās nedēļas laikā ceļos pa Grieķiju līdz tiks nogādāta Atēnās, kur 31.oktobrī to nodos Phjončhanas olimpisko spēļu organizatoriem.

Pēc tam lāpa uzsāks savu ceļu uz Phjončhanu, kur tā tiks nogādāta ar lidmašīnu, kuģi, vilcienu, buru laivu, robotu un citiem veidiem. Paredzams, ka olimpisko lāpu nesīs apmēram 7500 lāpneši.

Svinīgajā lāpas iedegšanas ceremonijā piedalījās Grieķijas prezidents Prokopis Pavlopuls, Dienvidkorejas premjerministrs Ļi Nakjons un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs.

2018.gada Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies no 9. līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu