Amizanti: Polijā jau prezentēti Latvijas olimpiešu tērpi Phjončhanai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānšāviņš no Fashion Images

Kaut arī olimpiskās delegācijas tērpi, kas paredzēti 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm, Latvijā oficiāli tiks prezentēti vien 22. novembrī, Polijā jau notikusi apģērbu demonstrācija. Iepriekš LOK preses sekretārs apgalvoja: «Pasākumā bija izvietots manekens, kuram bija uzvilkts Latvijas tērpa paraugs.» Tiesa gan, fotogrāfijās un video ir redzams, ka Latvijas olimpiešu tērpus demonstrē dzīvi cilvēki-modeļi.

Latvijas sportistu tērpiem Phjončhanas olimpiskajās spēlēs krāsa, dizaina elementi un identitātes zīmes būs līdzīgas kā Riodežaneiro Olimpiādes apģērbam, sarunā ar aģentūru LETA atklāja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Latvijas delegācijas tērpus darinās LOK sponsors, Polijas kompānija «4F», ar kuru pērn tika noslēgts līgums uz četriem gadiem.

Kamēr tērpi nav oficiāli prezentēti, Mālmeisters atteicās atklāt kolekcijas izmaksas, vienību skaitu un pārējo informāciju.

«Latvijas olimpiskās komandas tērpu prezentācija notiks 22. novembrī Rīgā. Tajā tiks atrādīta pilnīgi visa tērpu kolekcija. Polijā no tās tika prezentēta neliela daļa,» TVNET skaidroja Mālmeisters.

Riodežaneiro Vasaras olimpiskajās spēlēs «4F» darinātie tērpi tika veidoti tradicionālās Latvijas krāsās - baltā, bordo un pelēkā, turklāt tika izmantota Latvijas olimpiskās komandas identitātes zīme - pīne.

«Krāsas, dizaina elementi un identitātes zīmes būs līdzīgas kā Riodežaneiro olimpisko spēļu tērpiem,» atklāja Mālmeisters.

Iepriekšējām Ziemas olimpiskajām spēlēm, kas 2014.gadā norisinājās Sočos, tērpus darināja pašmāju kompānijas «OT Stils» un «Bars», kā arī Somijas uzņēmums «Halti». Parādes un brīvā laika tērpos dominēja brūnā un dzeltenā krāsa.

«4F» gatavo tērpus arī Polijas olimpiskajai komandai, kas savu apģērbu jau prezentēja oktobrī.
«Varšavā notikušajā prezentācijā Latvija nepiedalījās. Pasākumā bija izvietots manekens, kuram bija uzvilkts Latvijas tērpa paraugs,» skaidroja Mālmeisters.

2018.gada Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies no 9. līdz 25. februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu