Dainis Dukurs: Nebija pārliecības, ka uzvarēs taisnība

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Iepriekš nebija pārliecības, ka tiks piespriestas sankcijas Krievijas skeletonistiem par dopinga pārkāpumiem, sarunā ar portālu TVNET atzina Martina un Tomasa tēvs un vienlaikus treneris Dainis Dukurs.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisija anulējusi Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam iegūto zelta medaļu 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Martins Dukurs, kurš Olimpiādē izcīnīja sudrabu, kļuvis par olimpisko čempionu, bet viņa vecākais brālis Tomass Dukurs saņems bronzas godalgu.

Paziņojums nāca klajā pēcpusdienā pēc Latvijas laika, savukārt brāļi Dukuri kopā ar tēvu patlaban ir Kanādā, kur gatavojas Pasaules kausa posmam Vistleras trasē. Līdz ar to šī ziņa viņus sasniedza agra rīta stundā.

«Brāļi vēl guļ. Esmu pirmajā stāvā, viņi otrajā. Telefons ir karsts. Pirmos 10 zvanus pusmiegā ignorēju, bet tad sapratu, ka ir kaut kas noticis. Šis rīts pie brokastu galda būs savādākas,» pastāstīja Dainis Dukurs.

Viņš neslēpa prieku par taisnības uzvaru, jo iepriekš valdījis uzskats, ka krievu skeletonistiem sankcijas varētu arī nepiespriest. Oficiāla medaļu pārdale vēl jāapstiprina Starptautiskajai Bobsleja un Skeletona federācijai, kuru atbalsta sponsori no Krievijas. Tomēr sagaidāms, ka SOK izmeklēšanas komisijas paziņojums tiks ņemts vērā.

«Kad krievu slēpotājus diskvalificēja, tur bija skaidrs, ka federācija gribēja attīrīties. Savukārt mūsu federācija ir atkarīga no Krievijas sponsoru naudas, līdz ar to nebija pārliecības,» atzina Dukuru ģimenes galva.

«Ir uzvarējis taisnīgums. Protams, emocijas [Soču olimpiskajās spēlēs] tika nozagtas. Tagad citi aizdomāsies, ka nedrīkst pastāvēt valsts kontrolēta dopinga sistēma,» teica Dainis Dukurs.

Vistleras trasē sestdien notiks sezonas trešais Pasaules kausa posms. Pēc pirmajiem diviem etapiem Martins Dukurs dala līdera godu ar Dienvidkorejas skeletonistu Sunbinu Junu, kuriem abiem šosezon ir viena uzvara un viena 2. vieta. Savukārt kopvērtējuma 5. pozīcijā ierindojas Tomass Dukurs.

Kā norādīja Dainis Dukurs, par godu šīs dienas jaunumiem sevišķas svinības uzreiz nerīkos, jo jāturpina iesāktais darbs pie galvenā mērķa - cīnīties par medaļām 2018. gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

«Mēs arī esam tikai cilvēki. Noteikti atzīmēsim šo notikumu, kad atgriezīsimies no Ziemeļamerikas. Ejam uz savu mērķi - cīnīties par olimpiskajām medaļām. Pasaules kauss ir daļa no kvalifikācijas Olimpiādei, tāpēc jāturpina strādāt,» piebilda Dainis Dukurs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu