Krievijas Bobsleja federācija pieprasīs uzklausīt diskvalificētos skeletonistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Krievijas Bobsleja federācija piektdien nosūtīja Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF) vēstuli ar prasību steidzami sasaukt īpašu komisiju, kuras sanāksmē atkal būs jāuzklausa Krievijas sportisti.

Kā zināms, pamatojoties uz Denisa Osvalda vadītās Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) komisijas lēmumu, par antidopinga noteikumu pārkāpšanu Aleksandram Tretjakovam atņemta 2014.gada Soču Ziemas olimpisko spēļu zelta, bet Jeļenai Ņikitinai bronzas medaļa, kā arī anulēti Olgas Potiļicinas un Marijas Orlovas rezultāti Sočos. Viņiem aizliegts piedalīties olimpiskajās spēlēs.

«Mani ļoti izbrīnīja šī steiga, ar kādu starptautiskā federācija pieņēma lēmumu atstādināt mūsu sportistus,» pauda Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs. «Nosūtīsim vēstuli ar prasību sasaukt komisiju un atkal uzklausīt mūsu sportistus. Viss ir tā, kā jau bija pagājušajā sezonā, kad decembra beigās mūs jau uz kādu laiku atstādināja.»

Visi četri minētie skeletonisti 2017.gada sākumā bija spiesti izlaist vienu no Pasaules kausa posmiem. IBSF lēma par atstādināšanu uz laiku pēc Ričarda Maklarena vadītās komisijas otrā ziņojuma, taču pēc tam sankcijas atcēla, jo netika pierādīta sportistu vaina.

Zubkovs uzskata, ka arī šobrīd pierādījumu nav, tādēļ sportisti ir tiesīgi piedalīties sacensībās. «Ceram, ka IBSF darīs tāpat kā pagājušajā sezonā, kad, noklausoties mūsu sportistus, atstādināšanu atcēla.»

Zubkovs cer, ka Krievijas skeletonisti varēs piedalīties jau nākamajā Pasaules kausa posmā Vinterbergā 8.decembrī.

Krievijas Bobsleja federācija arī vērsusies pie advokātiem pēc palīdzības, ko apstiprinājis valsts izlases galvenais treneris Danils Čabans. «Runāsim ar advokātiem, kuri jau aizstāvēja mūsu tiesības SOK sēdē, un lemsim, ko darīt tālāk,» viņš teica piebilstot, ka par Tretjakova un Ņikitinas atstādināšanu uzzinājis tikai pirms pašas Pasaules kausa posma starta kārtības izlozes.

SOK trešdien Tretjakovam atņēma 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu. Visticamāk, pēc Tretjakova diskvalifikācijas par olimpisko čempionu kļūs Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim Tomasam Dukuram tagad pienākas bronzas godalga. Lēmums par medaļu pārdalījumu oficiāli jāpieņem IBSF.

Neatkarīgajai Latvijai līdz trešdienai nebija neviena Ziemas olimpisko spēļu čempiona, bet jau pavisam drīz šis skaits var vēl palielināties, jo SOK izskata Krievijas bobslejistu lietu. Soču Olimpiādē bobsleja pilots Aleksandrs Zubkovs ar stūmējiem Alekseju Vojevodu, Alekseju Ņegodailo un Dmitriju Truņenkovu, izcīnīja zelta medaļas četriniekos, kur otrā palika Oskara Melbārža ekipāža.

Ja Zubkovu un viņa ekipāžu piemeklēs līdzīgs liktenis kā Krievijas skeletonistus un distanču slēpotājus, Melbārža četrinieks ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu arī varētu kļūt par olimpisko spēļu čempioniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu