SOK dod iespēju Melbārdim un Dreiškenam tikt pie olimpiskās bronzas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) trešdien anulēja Krievijas bobsleja pilotam Aleksandram Kasjanovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītos rezultātus, tādējādi pie olimpiskās bronzas divniekos, visticamāk, tiks latviešu pilots Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu.

(Papildināts viss teksts.)

Pagājušajā nedēļā SOK anulēja Krievijas bobsleja pilota Aleksandra Zubkova rezultātus divniekos un četriniekos, kur viņš kļuva par olimpisko čempionu.

Soču Olimpiādē bobsleja pilots Zubkova ekipāža izcīnīja zelta medaļas četriniekos, kur otrajā vietā palika Melbārža četrinieks. Tāpat viņš triumfēja divniekos, kur Melbārdis ar Dreiškenu bija piektie. Savukārt Kasjanovs ar stūmēju Maksimu Beluginu divniekos bija ceturtie, līdz ar to, arī viņiem saņemot diskvalifikāciju, Melbārdim un Dreiškenam pienākas bronzas godalgas.

Līdz ar Zubkova diskvalifikāciju, par olimpiskajiem čempioniem četriniekos, visticamāk, kļūs Melbārža četrinieks ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu.

Kasjanovs olimpiskajās spēlēs divniekos un četriniekos palika ceturtais. Tāpat SOK trešdien diskvalificēja Kasjanova četrinieka stūmējus Alekseju Puškarevu un Ilviru Huzinu.

Virkne Krievijas sportistu tika turēti aizdomās par dopinga provju viltošanu Soču Olimpiādes laikā. Šīs lietas izskatīja speciāla SOK komisija Denisa Osvalda vadībā, pēc kuras rekomendācijām SOK arī pieņēmusi lēmumus atņemt medaļas

Pagājušajā nedēļā SOK atņēma Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu, līdz ar to par olimpisko čempionu, visticamāk, kļūs Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim Tomasam Dukuram pienāksies bronzas godalga.

Bobsleja četrinieku sacensībās Sočos trešie bija nu jau mūžībā aizgājušais amerikāņu pilots Stīvens Holkombs ar saviem stūmējiem, kuri tagad, visticamāk, tiks pie sudraba godalgām. Savukārt bronza tagad pienākas brita Džona Džeksona četriniekam. 14.vietu četrinieku sacensībās Sočos izcīnīja latviešu pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Vairi Leibomu un Raivi Broku.

Tikmēr divniekos par olimpisko čempionu, visticamāk, kļūs šveicietis Beāts Hefti, sudrabu iegūs Holkomba ekipāža, bet trešais būs Melbārdis. Divniekos 16.vietu izcīnīja Ķibermanis ar stūmēju Leibomu.

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) lēmusi piemērot pagaidu diskvalifikācijas pieciem Krievijas skeletonistiem un četriem bobslejistiem. Tiesa, IBSF pašlaik lēmusi tikai par Krievijas atlētu nepielaišanu sacensībām, nevis medaļu pārdali.

IBSF, visticamāk, pagaidu diskvalifikāciju piespriedīs arī Kasjanovam, kura pilotētais četrinieks aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja uzvaru Pasaules kausa posmā Vistlerā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu