IBSF piespriež sankcijas arī Kasjanovam, palielinot Melbārža un Dreiškena izredzes iegūt bronzu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) piespriedusi pagaidu diskvalifikācijas Krievijas bobsleja pilotam Aleksandram Kasjanovam un viņa stūmējiem Iļviram Huzinam un Aleksejam Puškarevam. Tādējādi pieaugušas izredzes, ka Latvijas bobsleja divnieku ekipāža Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens iegūst bronzu.

Jau vēstīts, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) trešdien par dalību valsts atbalstītā dopinga programmā anulēja Kasjanova 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītos rezultātus, kur viņš bija ceturtais divniekos un četriniekos.

Zīmīgi, ka pēc šī lēmuma pie olimpiskās bronzas divniekos, visticamāk, tiks latviešu pilots Oskars Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu, kuri sacensībās bija piektie, taču iepriekš SOK anulēja arī Sočos uzvaru guvušā Aleksandra Zubkova rezultātus.

Kasjanovs aizvadītajā nedēļā triumfēja Pasaules kausa trešā etapa četrinieku sacensībās Vistleras trasē, kur viņa stūmēji bija Huzins, Puškarevs un Vasīlijs Kondratenko, savukārt divniekos viņš ar Puškarevu bija ceturtie.

Pagaidu diskvalifikācijas laikā Kasjanovs, Huzins un Puškarevs nevar piedalīties nekādās IBSF rīkotajās sacensībās.

Līdz ar to IBSF lēmusi piemērot pagaidu diskvalifikācijas pieciem Krievijas skeletonistiem un septiņiem bobslejistiem. Tiesa, IBSF pašlaik lēmusi tikai par Krievijas atlētu nepielaišanu sacensībām, nevis Soču olimpisko spēļu medaļu pārdali.

IBSF pagaidu diskvalifikāciju trešdien piešķīra vēl pieciem Krievijas pārstāvjiem - bobslejista karjeru beigušajam Zubkovam, kurš šobrīd ir Krievijas Bobsleja federācijas prezidents, kā arī stūmējiem Aleksejam Ņegodailo un Dmitrijam Truņenkovam, skeletonistam Sergejam Čudinovam un bobslejistei Olgai Stuļņevai.

Zubkovs Sočos kļuva par olimpisko čempionu kā divniekos, tā četriniekos, kur otrajā vietā palika Melbārža četrinieks, kas tagad var cerēt uz zelta medaļām.

Virkne Krievijas sportistu tika turēti aizdomās par dopinga provju viltošanu Soču Olimpiādes laikā. Šīs lietas izskatīja speciāla SOK komisija Denisa Osvalda vadībā, pēc kuras rekomendācijām SOK arī pieņēmusi lēmumus atņemt medaļas.

Pagājušajā nedēļā SOK atņēma Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu, līdz ar to par olimpisko čempionu, visticamāk, kļūs Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim Tomasam Dukuram pienāksies bronzas godalga.

Bobsleja četrinieku sacensībās Sočos trešie bija nu jau mūžībā aizgājušais amerikāņu pilots Stīvens Holkombs ar saviem stūmējiem, kuri tagad, visticamāk, tiks pie sudraba godalgām. Savukārt bronza tagad pienākas brita Džona Džeksona četriniekam. 14.vietu četrinieku sacensībās Sočos izcīnīja latviešu pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Vairi Leibomu un Raivi Broku.

Tikmēr divniekos par olimpisko čempionu, visticamāk, kļūs šveicietis Beāts Hefti, sudrabu iegūs Holkomba ekipāža, bet trešais būs Melbārdis. Divniekos 16.vietu izcīnīja Ķibermanis ar stūmēju Leibomu.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu