Latvijas sporta nozares politiķis: Krievijai piespriestā diskvalifikācija no olimpiskajām spēlēm ir adekvāts sods

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piespriestā diskvalifikācija Krievijas Olimpiskajai komitejai ir adekvāts sods, uzskata Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Upenieks (V).

Politiķis aģentūrai LETA pauda nostāju, ka SOK lēmums ir pareizs un preventīvs, jo Krievijas nodarījums sportam nevarēja palikt bez soda.

«Tā tīri vērtējot, šāds sods ir adekvāts, turklāt sportisti, kuri ir «tīri», varēs spēlēs startēt zem neitrāla karoga un pierādīt savas spējas un savu varēšanu,» uzsvēra Upenieks.

Jau ziņots, ka SOK otrdien par antidopinga pārkāpumiem piesprieda diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai, līdz ar to Krievija nevarēs piedalīties nākamā gada februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Krievu sportisti gan varēs startēt četrgades nozīmīgākajā forumā, taču to viņi drīkstēs darīt zem neitrāla karoga.

SOK savā paziņojumā norāda, ka tās padome otrdien apspriedusi bijušā Šveices prezidenta Semjuela Šmita vadītās komisijas izpētē iegūtos materiālus, kas liecina par sistemātiskām Krievijas antidopinga iekārtas manipulācijām, kas turklāt tieši iespaidojušas Soču olimpiskās spēlēs. 17 mēnešu garumā Šmita komisija ievākusi pierādījumus un informāciju, kā arī veikusi noklausīšanās ar galvenajiem iesaistītajiem cilvēkiem.

Šmita ziņojumā secināts, ka Krievijā notikusi sistemātiska manipulācija ar antidopinga noteikumiem un sistēmu, tostarp pozitīvu dopinga analīžu pazušanu 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs. Šmita komisija rekomendējusi SOK padomei veikt atbilstošus pasākumus, kam jābūt pietiekami stingriem, lai efektīvi sodītu šos pārkāpumus, vienlaikus aizsargājot arī «tīro» sportistu tiesības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu