Latvija pēc medaļu atņemšanas Krievijai godalgu ieskaitē būs lielākā ieguvēja

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Sputnik

Latvija pēc 2014.gada Soču olimpisko spēļu medaļu atņemšanas Krievijai kļūs par lielāko ieguvēju starp visām šīs Olimpiādes dalībniecēm. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) par antidopinga noteikumu pārkāpšanu Krievijai atņēmusi 11 Sočos izcīnītas medaļas.

Kā liecina raidorganizācijas BBC aprēķini, lielākā ieguvēja pēc oficiālas medaļu pārdales būs tieši Latvija. Pēc krievu bobsleja pilota Aleksandra Zubkova, kurš bija pirmais divnieku un četrinieku sacensībās, diskvalifikācijas zelts četriniekos tagad pienāksies Oskara Melbārža vadītajai ekipāžai, kamēr pēc vēl viena krieva Aleksandra Kasjanova diskvalifikācijas viņam tiks arī bronza divniekos.

Savukārt skeletonā Sočos par olimpisko čempionu kļuva krievs Aleksandrs Tretjakovs, tomēr SOK diskvalificēja arī viņu, kas pie zelta ļaus tikt Martinam Dukuram, bet bronzu iegūs viņa brālis Tomass.

Līdz ar to Latvijas delegācija Sočos būs ieguvusi divus zeltus līdzšinējo divu izcīnīto sudrabu vietā, turklāt tam pievienosies arī divas bronzas.

Tādējādi pēc Krievijas dopinga lietas izmeklēšanas tieši Latvija medaļu ieskaitē kļūs par lielāko ieguvēju, kamēr viens zelts vairāk būs Šveicei, bet ASV klāt nāks trīs sudrabi, bet noņemsies divas bronzas.

Pārdalot Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītās godalgas bobslejā un skeletonā, Latvijas komanda medaļu kopvērtējumā var pacelties piecas vietas augstāk uz 17. pozīciju, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Paredzēts, ka SOK nākamā gada februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs sportistiem rīkos īpašu apbalvošanas ceremoniju. Tiesa, kā norādījis organizācijas prezidents Tomass Bahs, ja ar medaļu atgūšanu no Krievijas radīsies kādi šķēršļi, atsevišķiem sportistiem šo ceremoniju varētu pārcelt uz vēlāku laiku.

SOK otrdien par antidopinga pārkāpumiem piemēroja diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas līdz ar to krievu atlētiem liegs februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs startēt zem šīs valsts karoga. Tiesa, Krievijas sportisti varēs sacensties zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts «Olympic Athlete from Russia» jeb «olimpiskais sportists no Krievijas».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu