Lielākā daļa Krievijas sportistu gatavi startēt Phjončhanā arī zem neitrāla karoga

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Lielākā daļa Krievijas sportistu gatavi startēt 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs arī zem neitrāla karoga, paziņojuši vairāki atlēti.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pagājušajā otrdienā piesprieda diskvalifikāciju visai Krievijas Olimpiskajai komitejai (OKR), kas tai liegs piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts «Olympic Athlete from Russia» jeb «Olimpiskais sportists no Krievijas».

Krievijas sportisti uz Phjončhanas olimpiskajās spēlēm tiks uzaicināti ar īpašiem nosacījumiem. Ja kāds no šiem sportistiem kļūs par čempionu, stadionā tiks atskaņota olimpiskā himna.

«Esam runājuši ar visu ziemas sporta veidu atlētiem. Lielākā daļa no viņiem vēlas piedalīties olimpiskajās spēlēs. Komisija atbalsta tos sportistus, kuri izlēmuši vai izlems piedalīties olimpiskajās spēlē zem neitrāla karoga, kā arī tos, kuri nepiedalīsies. Sportisti pilnībā apzinās, ka olimpiskajās spēlēs nebūs Krievijas karoga, bet viņi tik un tā pārstāvēs Krieviju, lai arī kas notiktu,» paziņoja OKR Atlētu komisijas vārdā paziņoja Sofija Veļikaja, kura ir 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione paukošanā komandu sacensībās.

Nedēļas nogalē Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs paziņoja, ka skeletonistu un bobslejisti vienbalsīgi lēmuši piedalīties olimpiādē.

«Visi skeletonisti un bobslejisti, kuri bija sanāksmē, balsoja, ka piedalīsies olimpiskajās spēlēs zem olimpiskā karoga. Esam nonākuši situācijā, kurā mums jāpiedalās olimpiskajās spēlēs bez sava karoga un himnas, tomēr mums vajag pierādīt Krievijas sporta spēku,» paziņoja Zubkovs.

Tāpat vienbalsīgi par piedalīšanos olimpiskajās spēlēs nobalsojuši Krievijas kamaniņu sportisti.

«Būs ļoti grūti un neierasti startēt olimpiskajās spēlēs ne zem Krievijas karoga, taču piedalīties tik un tā vajag,» paziņoja Krievijas Kamaniņu sporta federācijas prezidente Natālija Garta.

Tikmēr Krievijas Slēpošanas federācijas prezidente Jeļena Vjalbe paziņoja, ka arī šī sporta veida pārstāvji nobalsojuši par piedalīšanos olimpiskajās spēlēs.

Savukārt krievu hokejists Iļja Kovaļčuks pagājušajā nedēļā uzreiz pēc diskvalifikācijas paziņoja, ka uz olimpiskajām spēlēm ir obligāti jādodas, jo boikots nozīmētu padošanos.

Pagājušajā nedēļā arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievija neboikotēs olimpiskās spēles, lai gan vēl pirms pāris mēnešiem viņš bija izteicies, ka krievu sportistiem būtu pazemojoši startēt zem neitrāla karoga.

SOK par antidopinga pārkāpumiem 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs diskvalificējusi kopumā 25 sportistus, kuriem, visticamāk, būs liegta dalība Phjončhanas Olimpiādē. Daļa no viņiem ir beiguši savas sportista gaitas, bet, piemēram, Zubkovs arī kā nu jau amatpersona, visticamāk, netiks akreditēts olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu