Olimpiskajās spēlēs startēs 10 Latvijas kamaniņu braucēji

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Februārī gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, Dienvidkorejā, kvalificējušies visi Latvijas kamaniņu izlases sportisti, kā arī ieguvuši pieejamās kvotu vietas, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Par ceļazīmi uz Phjončhanu kopā cīnās 15 kamaniņu braucēji. Pēc pirmajiem pieciem Pasaules kausa posmiem noskaidrots, ka visi ir izpildījuši olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvus.

Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija arī apstiprina, ka Latvijas sportisti ir ieguvuši visas pieejamās kvotu vietas un Phjončhanā startēs trīs vīrieši, trīs sievietes un divas divvietīgās ekipāžas.

Tas nozīmē, ka pieci sportisti uz olimpiskajām spēlēm nedosies, lai gan ir izpildījuši normatīvu.

Izlases treneri pirms sezonas sākuma izveidoja īpašu punktu skaitīšanas sistēmu, pēc kuras noteiks, kuri iegūs kvotu vietas. Situācija pēc treniņbraucieniem Dienvidkorejā un pirmajiem pieciem Pasaules kausa posmiem:

vīrieši

Kristers Aparjods - 18 punkti

Inārs Kivlenieks - 15 punkti

Riks Kristens Rozītis - 3 punkti

Artūrs Dārznieks - 3 punkti

Kristaps Mauriņš - 1 punkti

dāmas

Elīza Cauce - 13 punkti

Ulla Zirne - 11 punkti

Kendija Aparjode - 8 punkti

Elīna Ieva Vītola - 2 punkti

divnieki

Andris Šics/Juris Šics - 35 punkti

Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš - 24 punkti

Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs - 6 punkti

Izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis apstiprina, ka vēl nav zināmi visi desmit sportisti, kuri dosies uz olimpiskajām spēlēm. Skaidri ir Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode, kā arī Kristers Aparjods un Inārs Kivlenieks.

Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis par vietu komandā cīnīsies vēl 6. Pasaules kausa posmā janvāra sākumā Kēnigzē, Vācijā, taču pilnais komandas sastāvs būs zināms tikai pēc Eiropas čempionāta janvāra beigās Siguldā.

Lielākā daļa izlases sportistu olimpiskajai sezonai gatavojās citādāk nekā ierasts, tādēļ vēl sezonas sākumā ļoti daudz strādāja trenažieru zālē, taču Dumpis atzīst, ka bija gaidījis labākus rezultātus.

«Ar tehniku viss neaizgāja kā vajadzēja, kā arī pārāk daudz kļūdāmies, braucot trasē. Tas neļauj pacīnīties par augstākām vietām. Kenigzē vēl testēsim tehniku, pēc tam jau piesardzīgāk, jo būs jācīnās par labākiem starta numuriem Olimpiskajās spēlēs. Pēdējie trīs Viessmann Pasaules kausa posmi iet ieskaitē, lai tiktu Olimpisko spēļu stiprāko grupā,» sacīja Dumpis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu