Dienvidkoreja piedāvā Ziemeļkorejai sarunas par sadarbību saistībā ar olimpiskajām spēlēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Dienvidkoreja otrdien piedāvājusi Ziemeļkorejai sarīkot augsta līmeņa sarunas par sadarbību saistībā ar nākammēnes gaidāmajām ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā.

Seula ar šādu piedāvājumu nākusi klajā dienu pēc Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna Jaunā gada uzrunas, kurā viņš paziņoja, ka Ziemeļkoreja ir gatava piedalīties ziemas olimpiskajās spēlēs.

Vienlaikus Kims atkārtoja kodoldraudus ASV.

Politologi pieļauj, ka Phenjana šādi cenšas radīt plaisu starp Dienvidkoreju un ASV, lai mazinātu savu izolāciju.

Dienvidkorejas apvienošanās ministrs nācis klajā ar piedāvājumu noorganizēt sarunas 9.janvārī Phanmundžomā, kas atrodas demiliarizētajā zonā starp abām Korejas pussalas valstīm..

Ja sarunas notiks, Dienvidkoreja galveno izmanību tajās pievērsīs olimpiskajām spēlēm, bet arī mēģinās runāt par abu valstu attiecību uzlabošanu, sacīja ministrs.

Ziemeļkorejas līderis savā Jaunā gada uzrunā sacīja, ka ASV būtu jāzina, ka Ziemeļkorejas kodolspēki tagad ir realitāte, nevis tikai draudi. Kims piebilda, ka viņam tagad uz galda ir kodolpoga.

Taču viņš aicināja uzlabot attiecības un mazināt militāro spriedzi attiecībās ar Dienvidkoreju.

2018.gada ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, norisināsies no 9. līdz 25. februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu