Krievijas dopinga ziņotājs Rodčenkovs gatavs liecināt tiesā par spīti nāves draudiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EMILY BERL / THE NEW YORK TIMES

Par spīti nāves draudiem, bijušais Maskavas Antidopinga laboratorijas direktors Grigorijs Rodčenkovs gatavs liecināt divos tiesas procesos par dopingu Krievijā 2014.gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs, BBC apstiprinājis viņa advokāts.

Rodčenkova atklāsmes par dopingu Krievijas sportā uzņemtas Oskaram nominētajā dokumentālajā filmā «Ikars». Viņš sniedza informāciju, kas bija noderīga sākot izmeklēšanu par dopingu Sočos.

Pēc divu Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) augstu amatpersonu pēkšņām nāvēm, 2016.gadā Rodčenkovs bija spiests bēgt uz ASV, neslēpjot bažas par savu dzīvību.

Neraugoties uz bailēm par dzīvību, Rodčenkovs ir gatavs liecināt abās lietās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), apstiprinājis viņa ASV advokāts Džims Valdens.

Viena no izskatāmajām apelācijām ir 42 no 43 par dopingu mūžu diskvalificēto Krievijas sportistu lieta, bet otra ir bijušā Krievijas Sporta ministra Vitālija Mutko apelācija pret mūža diskvalifikāciju par savu saistību ar dopingu.

«Zināms, ka Rodčenkova kungs ir Krievijā neieredzēto personu saraksta augšgalā,» sacīja Valdens, kurš atzina, ka viņa klienta dzīvība ir «nopietni apdraudēta».

«Zinām, ka vismaz vienai personai uzdots izpildīt sodu misteram Rodčenkovam, kurš vēlas noskaidrot, ko darīt tuvākajās nedēļās. Grigorijs gatavojas liecināt abās lietās. Viņš tam gatavojas. Ir ļoti svarīgi, lai viņš būtu drošībā,» norādīja advokāts.

Janvāra beigās Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) izskatīs 43 Krievijas sportistu apelācijas, kuriem SOK piešķīrusi mūža aizliegumu piedalīties olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu