LOK paziņos Latvijas komandas sastāvu Phjončhanas olimpiskajām spēlēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/AFP/EPA/ITAR-TASS/LETA/TVNET kolāža

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) šodien nosauc Latvijas komandas sastāvu 2018.gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Olimpiskās komandas sastāva paziņošana notiks plkst.14.30 LOK ģenerālsponsora «Latvijas Mobilais telefons» galvenajā birojā Ropažu ielā 6.

Preses konferencē piedalīsies LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskās komandas «Phjončhana 2018» delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers, kā arī LOK Izpildkomitejas locekļi un ziemas sporta veidu federāciju vadītāji.

Ziemas sporta veidu federācijas apstiprināšanai LOK Izpildkomitejas sēdē iesniedz sarakstus ar sporta veidu atlētiem, treneriem un apkalpojošo personālu, sakārtojot tos prioritārā secībā. LOK Izpildkomitejas sēdē iesniegtie saraksti tiks izmantoti par pamatu Latvijas olimpiskās komandas sastāva apstiprināšanai.

Pēc provizoriskajiem aprēķiniem Latviju Phjončhanā varētu pārstāvēt 33 sportisti.

Vietu olimpiskajās spēlēs nodrošinājuši biatlonisti Andrejs Rastorgujevs un Baiba Bendika. Latviju olimpiskajās spēlēs varēs pārstāvēt divi biatlonisti vīriešu konkurencē, otro vietu, visticamāk, aizņemot Oskaram Muižniekam.

Bobslejā olimpiskajās spēlēs ir pa divām vietām divnieku un četrinieku sacensībās. Pasaules kausa pēdējā posmā svētdien Oskara Melbārža četriniekā startēja arī stūmēji Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga - četrotne, kas 2014.gadā Sočos izcīnīja sudrabu, bet pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām, visticamāk, kļūs par olimpiskajiem čempioniem. Savukārt pilota Oskara Ķibermaņa kamanas Pasaules kausa pēdējā posmā stūma Jānis Jansons, Helvijs Lūsis un Matīss Miknis.

Jau iepriekš bija zināms, ka daiļslidošanā Latviju pārstāvēs Deniss Vasiļjevs, bet decembrī Latvijas Slidošanas asociācija dāmu konkurencē ceļazīmi piešķīra Diānai Ņikitinai. Tāpat ceļazīmi izcīnījis ātrslidotājs Haralds Silovs, kā arī šorttrekā dalībai olimpiskajās spēlēs izvirzīti Roberts Zvejnieks un Roberto Puķītis.

Tāpat paredzams, ka Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs pašmāju vadošie distanču slēpotāji Patrīcija Eiduka un Indulis Bikše. Eiduka atlases rangā visu šo sezonu atrodas trīssimtniekā sprintā, līdz ar to Latvijai var tikt otra ceļazīme, kura, visticamāk, tiks Andai Muižniecei vai Ingai Paškovskai.

Tikmēr no kalnu slēpotājiem uz olimpiskajām spēlēm dosies Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna.

Savukārt Latvijas Kamaniņu sporta federācija jau decembrī ziņoja, ka šajā sporta veidā Latviju pārstāvēs Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, kā arī divnieki Juris Šics/Andris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Skeletonā Latviju pārstāvēs planētas titulētākais šā sporta veida pārstāvis Martins Dukurs, viņa brālis Tomass Dukurs un Lelde Priedulēna.

Pirms četriem gadiem notikušajās Soču olimpiskajās spēlēs Latvijas delegācijas sastāvā bija 58 sportisti, bet šogad viņu skaits būs krietni mazāks, jo Olimpiādei pēc ilgāka pārtraukuma nav kvalificējusies hokeja izlase.

2018.gada ziemas olimpiskās spēles Phjončhanā, Dienvidkorejā, norisināsies no 9. līdz 25. februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos.

Latvijas komandas provizoriskais sastāvs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm:

ātrslidošana - Haralds Silovs;

biatlons - Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks, Baiba Bendika;

bobslejs - Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis;

daiļslidošana - Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina;

distanču slēpošana - Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše;

kalnu slēpošana - Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna;

kamaniņu sports - Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics/Andris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš;

skeletons - Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna;

šorttreks - Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu