Sandis Prūsis: Ceru, ka viss trakākais ir jau aiz muguras

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romualds Vambuts / bobslejs.lv

Latvijas bobslejistus šajā sezonā nesaudzēja veselības likstas, kas atstāja ietekmi uz rezultātiem Pasaules kausa (PK) izcīņā. Komandas galvenais treneris Sandis Prūsis cer, ka trakākais ir jau aiz muguras un pie šīm nedienām nenāksies atgriezties. Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā viņš būs apmierināts, ja viņa trenētie audzēkņi iesaistīsies cīņā par medaļām līdz pat pēdējam braucienam.

«Jā, drīz ies vaļā,» sacīja Prūsis. «Ceru, ka viss trakākais, kas varēja būt, ir jau aiz muguras. Piemeklēja visādas negaidītas situācijas, pavērsieni, bet, neskatoties uz to, lielākajai daļai lietu esam tikuši pāri. Tas saistīts ar puišu veselību, tehnikai šobrīd vispār negribu pieskarties. Tehniku vēl ir laiks skrūvēt un regulēt. Tā šobrīd vismazāk uztrauc, un nav ko daudz kavēties atmiņās.»

Latvijas bobsleja komandu Phjončhanā pārstāvēs Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis un Intars Dambis, kurš dalībnieku vidū iekļauts kā rezervists.

Piloti Melbārdis un Ķibermanis piedalīsies gan divnieku, gan četrinieku sacensībās.

«Tā kā automašīnai vēl vienu papildu ātrumu mēs nesameklēsim. Teiksim tā, jānoslīpē vēl šī pati ātrumkārba un gan jau būs labi,» teica Prūsis.

Melbārdis Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā četrinieku sacensībās šosezon ierindojās piektajā vietā, kamēr Ķibermanis palika septītais. Savukārt divniekos Ķibermanis sezonu noslēdza ceturtajā pozīcijā, bet Melbārža vadītais divnieks ieņēma astoto vietu.

Visas sezonas garumā teju visās trasēs dominēja Vācijas bobslejisti, kuri būs galvenie favorīti arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

«Vācieši dominējuši vienmēr, izņemot tikai Sočus. Tas nav nekas jauns.

Ja paskatāmies šā sporta veida vēsturi, situācija ir līdzīga. Vienmēr tā ir bijis,» pastāstīja Prūsis. Četriniekos Pasaules kausa kopvērtējumā pirmās trīs vietas ieņēma visas trīs Vācijas ekipāžas.

Atšķirībā no Pasaules kausa izcīņas posmiem, kuros tiek aizvadīti divi braucieni, olimpiskajās spēlēs tiek veikti četri.

«Objektīvāks rādītājs, protams, ir četri braucieni. Piemēram, divos braucienos lielāku lomu var nospēlēt izloze. Kad ir četri braucieni, naktī izgulies kā čempions, bet otrā dienā situācija jau var mainīties. Nervu spriedze. Četros braucienos jābūt daudz gatavākam, spēcīgākam.

Ja pirmajā dienā esi nobraucis slikti, otrajā dienā ir iespēja labot, bet pie pirmās dienas labiem braucieniem - jācenšas pozīcijas noturēt,» pastāstīja Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris.

Latvijai arī šajās olimpiskajās spēlēs lielas cerības uz augstu vietu saistās tieši ar bobslejistiem.

«Protams, būšu apmierināts ar izcīnītu medaļu. Bet tas nav pašmērķis. Būšu apmierināts, ja līdz pēdējam braucienam piedalīsimies cīņā par medaļām. Gribas, lai būtu tieši cīņa. Negribas gan šobrīd neko apsolīt,» norādīja Prūsis.

Latvijas delegācijas karognesējs atklāšanas ceremonijā 9. februārī būs pieredzējušais stūmējs Daumants Dreiškens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu