Krāmers trešajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas triumfē 5000 m distancē; Silovs nestartē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Nīderlandes titulētais ātrslidotājs Svens Krāmers svētdien Phjončhanā triumfēja olimpisko spēļu 5000 metru distancē. Šajā disciplīnā varēja startēt arī latvietis Haralds Silovs, taču viņš nolēma nepiedalīties.

Pašlaik 31 gadu vecais Krāmers par olimpisko spēļu čempionu 5000 metros kļuva arī 2010. un 2014.gadā. Viņš kļuvis par pirmo ātrslidotāju vēsturē, kuram vīriešu konkurencē izdevies izcīnīt trīs olimpiskos zeltus vienā distancē.

Krāmers 5000 metrus slidoja sešās minūtēs un 9,76 sekundēs, labojot olimpisko rekordu.

Savukārt sudraba medaļu izcīnīja kanādietis Teds Jans Blūmens, bet pie bronzas tika norvēģis Svēre Lunds Pēdešens. Blūmens un Pēdešens startēja vienā slidojumā un finišēja līdzās. Blūmens Krāmram zaudēja 1,856 sekundes, kamēr Pēdešens bija vēl nieka 0,002 sekundes lēnāks.

Blūmenam un Pēdešanam šīs ir pirmās olimpisko spēļu medaļas karjerā.

Krāmers pirms četriem gadiem izcīnīja zeltu arī iedzīšanas sacensībās komandām. Viņam ir arī pa deviņām zelta medaļām daudzcīņā pasaules un Eiropas čempionātos. Savukārt atsevišķās distancēs viņš par pasaules čempionu kļuvis 19 reizes

Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos, turklāt pirmo reizi Ziemas Olimpiādē tiks izdalīti vairāk nekā simts godalgu komplekti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu