Brāļi Dukuri oficiālajos skeletona treniņos nav starp līderiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Skeletonisti Martins un Tomass Dukuri oficiālajos treniņbraucienos Phjončhanas olimpisko spēļu trasē otrdien nebija līderu vidū. Tomēr tie ir tikai treniņbraucieni, kuros sportisti neparāda savas maksimālās spējas. Sacensības Latvijas cerības uz medaļām sāks naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika.

Dienas pirmajā braucienā Martins uzrādīja laiku 51,14 sekundes, kas bija par 0,36 sekundēm lēnāk nekā līderim britam Dominikam Pārsonam. Savukārt Tomass trešo treniņbraucienu veica 51,17 sekundēs, no Lielbritānijas sportista atpaliekot par 0,39 sekundēm. Jaunākais no brāļiem treniņos uzrādīja sesto ātrāko laiku, kamēr Tomass Dukurs septīto.

Mājinieku cerība Sunbins Juns savā trasē Pārsonam piekāpās tikai par 0,03 sekundēm.

Phjončhanas trases rekords joprojām pieder Martinam Dukuram. 2017. gada martā viņš to veica 50,64 sekundēs.

Dienas otrajā braucienā visātrāko laiku uzrādīja Jaunzēlandietis Rīss Tornberijs, kurš trasi veica 50,98 sekundēs. Tikmēr Tomasa Dukura rezultāts bija 51,18 sekundes (+0,20), bet Martina 51,22 sekundes (+0,24).

Dienvidkorejietis Juns arī ceturtajā treniņu braucienā finišā uzrādīja otro labāko rezultātu. Viņš trasi veica 50,99 sekundēs, kas bija tikai par 0,01 sekundi lēnāk nekā Tornberijam.

«Šobrīd mūsu skeletonistiem vēl notiek pareizo slieču meklēšana. Pēc pirmajiem treniņbraucieniem latvieši izteica vēlmi pēc siltākiem laikapstākļiem. Tā turklāt varētu piepildīties, jo tuvākajās dienās termometra stabiņš pamazām kāps, salam atkāpjoties,» tā no Phjončhanas TVNET ziņo LETA sporta žurnālists Almants Poikāns. «

Mājinieki olimpisko trasi jau iepriekš izbraukuši krustu šķērsu, bet skaidrs, ka šobrīd viņi nolēmuši spēlēt paslēpes un, visticamāk, konkurentiem nevēlas parādīt pareizās braukšanas līnijas.»

Pirmos divus braucienus sacensībās skeletonisti aizvadīs naktī uz ceturtdienu, bet vietu sadalījums un medaļnieki kļūs zināmi naktī uz piektdienu.

Phjončhanas trases starta rekords pieder Junam. Tas ir 4,61 sekundes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu