Cauce: Šī bija mana sliktākā sezona

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce šosezon aizvadīja savu sliktāko sezonu, pēc Phjončhanas olimpisko spēļu dāmu sacensību noslēguma pauda sportiste.

Pašlaik 27 gadus vecā Cauce otrdien Phjončhanas Olimpiādi noslēdza 16.vietā. Visu šo sezonu viņa aizvadīja diezgan blāvi, noslēgumā esot ārpus Pasaules kausa labāko desmit braucēju pulka.

«Phjončhanas trase nav viegla. Tā ir ļoti specifiska. Vienā virāžā tev ir jāizmanto viss savs spēks, kamēr citā pat pusi no tā pielietot nevajag, bet vēl kādā pat vispār nekas nav nepieciešams. Kā redzam, šī trase ir arī diezgan bīstama,» pēc finiša atzina Cauce.

Otrdien ceturtajā braucienā iespaidīgu kritienu piedzīvoja amerikāniete Emīlija Svīnija, turklāt viņa neveiksmi piedzīvoja tieši pirms latvietes Ullas Zirnes došanās trasē.

«Kad pirmo reizi bijām šajā trasē, tā bija diezgan līdzīga kā tagad. Tad treneri aicināja izmainīt devītās virāžas profilu. Atbraucām rudenī, un trase bija viegla, bet tagad tā atkal ir pavisam citādāka,» pauda Cauce. «Runāju tieši par devīto virāžu, jo pārējais nav tik sarežģīti. Šajā vietā nekad nevari būt 100% pārliecināts par to, kā esi no tās iznācis. Devītā virāža ir grūtākā vieta šajā trasē.»

«Ar sasniegto šajās olimpiskajās spēlēs neesmu apmierināta. Tas nebija tas, kam es četrus gadus trenējos un cīnījos visu vasaru, lai nobrauktu pusotru labu braucienu.

Tomēr tāds ir sports, katram ir jāieņem sava vieta. Nevar visi stāvēt uz goda pjedestāla,» bēdīga pēc olimpisko sacensību noslēguma bija Cauce.

Cauce norādīja, ka viņai šī ir bijusi sliktākā sezona karjerā.

«Šī bija sliktākā sezona. Bija daudz lietu, kas to padarīja arvien grūtāku, bet nu tā ir beigusies. Kādas bija šīs lietas, pagaidām paturēšu pie sevis.

Tās neļāva pilnvērtīgi sagatavoties, bet tas viss sākās ziemā. Tagad viss ir kārtībā, nevienu nevainoju. Neviens cits manā vietā nebrauc. Kļūdas pieļauju es,» izteicās Cauce, kura arī piebilda, ka vēl nezina, vai vispār turpinās savas gaitas kamaniņu sportā.

«Vēl domāju ko darīt - tas ir 50/50. Ja es braukšu, tas būs viss olimpiskais cikls,» norādīja Cauce.

No Latvijas kamaniņu sportistēm augstāko vietu olimpiskajās spēlēs izcīnīja Zirne, kura bija 12.vietā, kamēr debitante Kendija Aparjode nekvalificējās ceturtajam braucienam un palika 22.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu