Spēcīgais vējš Phjončhanā rada postījumus; pārceļ sacensības

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

Spēcīgais vējš olimpiskajās spēlēs Phjončhanā viesis izmaiņas sacensību kalendārā, kā arī nodarījis postījumus vairākos objektos Olimpiskajā parkā.

Phjončhanā vēja brāzmas sasniegušas pat 15 m/s, kas organizatoriem licis uz citu dienu pārcelt sacensības kalnu slēpošanā un biatlonā. Agrā trešdienas rītā kalnu slēpšanas sacensībās uz starta vajadzēja stāties Leldei Gasunai, bet laikapstākļu dēļ tas nenotika.

Tāpat biatlonā starts 15 km klasiskajā distancē pārcelts dāmām. Ja apstākļi būs pieņemami Baiba Bendika šo distanci veiks ceturtdien, kad 20 km klasika paredzēta arī vīriešiem. Pašlaik noteikts, ka sieviešu individuālās sacensības ceturtdien sāksies plkst. 10.15 pēc Latvijas laika, bet vīru 20 kilometru sacensības (piedalīsies Andrejs Rastorgujevs un Oskars Muižnieks) plkst. 13.20.

Gasūnai slaloma sacensības pārceltas uz 16. februāri.

«Brīdis, kad viņi atceļ sacīksti un redzi laimīgus biatlonistus olimpiskajā ciematā,» sociālajos tīklos pauda Bendika, norādot, ka šodien būtu bijusi loterija, bet viņa ir par godīgu cīņu.

Trešdien Phjončhanas apkārti piemeklējis spēcīgākais vējš kopš olimpisko spēļu sākuma.

Tāpat trešdien apturētas visas āra aktivitātes Olimpiskajā parkā un skatītājiem aicināts palikt telpās. Olimpiskajā parkā notiek ātrslidošana, kērlings, šorttreks un hokejs, bet šobrīd netiek vēstīts, ka kādas no telpās paredzētajām sacensībām varētu tikt atceltas.

Vēja brāzmas nodarījušas postījumus Olimpiskajā parkā. Pa gaisu aiznesti vairāki informatīvie banneri, sagrauti stendi.

Pašreizējās laika prognozes liecina, ka nedēļas otrajā pusē vējš zaudēs savu spēku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu