Latvijas sportistiem šodien starti Phjončhanā noslēgušies

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā ceturtdien sacensību pirmos divus braucienus aizvadīja Latvijas lielākās cerības uz augstu vietu - skeletonisti Martins un Tomass Dukuri. Milzu slaloma sacensības aizvadījusi arī kalnu slēpotāja Lelde Gasūna un distanču slēpotājas Patrīcija Eiduka un Inga Paškovska, kā arī biatloniste Baiba Bendika un biatlonisti Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks. Dienas noslēdzošajā startā ar Latvijas dalību kamaniņu sporta izlase izcīnīja sesto vietu. TVNET visas dienas garumā sekos līdzi notikumiem teksta tiešraidē...

Informācija tiek papildināta...

Olimpisko spēļu sestajā dienā ceturtdien uz starta kopā paredzēts iziet 12 Latvijas sportistiem.

Dukuriem pirmais brauciens nebija veiksmīgs. Martins ieņēma 5. vietu, bet Tomass atradās 7. pozīcijā. Savukārt pēc otrā brauciena M.Dukurs pakāpās uz 3. pozīciju, bet T.Dukurs uz 5. vietu. Sacensību trešais un noslēdzošais ceturtais brauciens notiks naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika.

Abiem brāļiem šīs ir ceturtās un, iespējams, arī pēdējās olimpiskās spēles karjerā. Tomass Dukurs startēja jau 2002. gada olimpiskajās spēlēs, kur izcīnīja 21. vietu, bet četrus gadus vēlāk Martins Turīna bija septītais. Nākamajās divās olimpiskajās spēlēs Vankūverā un Sočos Martins Dukurs izcīnīja sudraba godalgas, kamēr Tomass palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Kalnu slēpotāja Lelde Gasūna pirmajā braucienā milzu slalomā ieguva 47. vietu, bet otrajam starts paredzēts plkst.6.45.

Šīs sacensības sākotnēji bija paredzētas pirmdien, bet stiprā vēja dēļ tās tika pārceltas uz ceturtdien. Savukārt trešdien dāmām bija paredzēts spēkoties slalomā, taču arī šī disciplīna tika pārcelta.

Sacensības Olimpiādē Gasūnai ir pirmais starts šogad, jo 2017. gada beigās viņa saslima un gadu miju sagaidīja slimnīcā. Šosezon reizi viņa guva 27. vietu Eiropas kausa sacensībās slalomā, tomēr kopumā pie augstiem rezultātiem nav tikusi.

Distanču slēpošanā desmit kilometru distancē brīvajā stilā jaunā Latvijas pārstāve Patrīcija Eiduka izcīnīja 44. vietu un sasniedza jaunu Latvijas rekordu. Tikmēr vēl viena latviete Inga Paškovska ierindojās 80. pozīcijā.

Sacensībās triumfēja Norvēģijas sportiste Ragnhilla Hāga, kura finišēja pēc 25 minūtēm un 0,5 sekundēm, par 20,3 sekundēm apsteidzot Šarloti Kallu no Zviedrijas. Vēl distances vidū Hāgai pret zviedrieti bija 3,2 sekunžu deficīts, tomēr otrajos piecos kilometros viņa parādīja lielisku sniegumu, pārsteidzot visas favorītes.

Savukārt Eiduka, kura šī mēneša pirmajā dienā kļuva 18 gadus veca, piekāpās par trim minūtēm un 13,1 sekundi.

Latvijas visu laiku labākais rezultāts distanču slēpošanā olimpiskajās spēlēs līdz šim bija Inetas Kravales 1994.gadā Lillehammerē sasniegtā 48.vieta 30 kilometru distancē ar kopēju startu.

Tikmēr Paškovska čempionei zaudēja sešas minūtes un 34,4 sekundes, apsteidzot desmit konkurentes, kuras visas nāca no slēpošanai eksotiskām valstīm.

Tikmēr, pieļaujot četras kļūdas ugunslīnijā, 39. vietu 15 kilometru individuālajā distancē Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieņēma Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika. Zelta godalgu negaidīti izcīnīja zviedriete Hanna Ēberga, kas šaušanā nekļūdījās ne reizi.

Bendika pirmajā šaušanā bija nekļūdīga, nākamajās divās ugunslīnijās kļūdījās pa reizi, bet ceturtajā šaušanā kļūdījās vēl divas reizes. Garām Latvijas sportiste raidīja arī pēdējo šāvienu.

Sudraba medaļu ieguva Slovākijas pārstāve Anastasija Kuzmina, kamēr trešo vietu ar vienu kļūdu izcīnīja titulētā Laura Dālmeiere.

Bendika uzvarētājai zaudēja četras minūtes un 25,6 sekundes. Ja tiktu aizvērts pēdējais mērķis, latviete ieņemtu 19.vietu.

Oskars Muižnieks ceturtdien izcīnīja 42. vietu Phjončhanas olimpisko spēļu 20 kilometru individuālajā distancē, apsteidzot arī izlases līderi Andreju Rastorgujevu, kurš pieļāva sešas kļūdas ugunslīnijā.

Muižnieks šaušanā kļūdījās trīs reizes un finišā bija vairāk nekā pusotru minūti priekšā Rastorgujevam, kurš samierinājās ar 59.vietu. Rastorgujevs gan, visticamāk, ir kvalificējies 15 kilometru masu startam un viņam olimpiskās spēles vēl nav noslēgušās.

Muižniekam gan neizdevās pārspēt savu karjeras rekordu, jo viņš sekmīgākajā startā Pasaules kausā izcīnījis 35.vietu.

Sacensībās triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš neaizvēra divus mērķus un finišā par 5,5 sekundēm apsteidza precīzi šāvušo Slovēnijas pārstāvi Jakovu Faku. Tikmēr bronzu ieguva austrietis Dominiks Landentingers, kurš arī bija nekļūdīgs un atpalika 14,2 sekundes.

Muižnieks visas trīs kļūdas pieļāva stāvus šaušanā, finišā uzvarētājam zaudējot četras minūtes un 2,2 sekundes.

Tikmēr Rastorgujevs pirmajā, otrajā un ceturtajā šaušanā kļūdījās pa reizei, bet trešajā ugunslīnijā neaizvēra pat trīs mērķus, zaudējot piecas minūtes un 38 sekundes.

Latvijas kamaniņu sporta komanda ar Kristeru Aparjodu, Ullu Zirni un Andri un Juri Šiciem 13 komandu konkurencē izcīnīja sesto vietu stafetes sacensībās. Par uzvarētāju kļuva Vācija (Natālija Geizenbergere, Johanness Ludvigs, Tobiass Vendls un Tobiass Arlts), sudrabu ieguva Kanāda, bet bronzu Austrija.

Latvija līderei zaudēja 0,798 sekundes, bet līdz goda pjedestālam pietrūka 0,327 sekundes.

Latvijas izlase sacensības aizvadīja bez lielām kļūdām, tomēr pirmoreiz četru olimpisko spēļu laikā palika bez godalgām kamaniņu sportā.

Ceturtdien medaļu komplekti tiks sadalīti arī daiļslidošanā pāru slidojumos, kalnu slēpošanā nobraucienā vīriem, snovbordkrosā vīriešiem un ātrslidošanā vīriem 10 000 metru distancē.

Latvijas komandas sastāvs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm

Ātrslidošana: Haralds Silovs.

Biatlons: Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks, Baiba Bendika.

Bobslejs: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis, Intars Dambis (rezervists).

Daiļslidošana: Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina.

Distanču slēpošana: Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše, Inga Paškovska.

Kalnu slēpošana: Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna.

Kamaniņu sports: Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš.

Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna.

Šorttreks: Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis.

Olimpiskās spēles Dienvidkorejā notiks no 9. līdz 25. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu