Vasiļjevam kritiens olimpisko spēļu daiļslidošanas īsajā programmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien Phjončhanā, debitējot olimpiskajās spēlēs, īsās programmas izpildījumā piedzīvoja kritienu, kas viņam liedz būt starp divdesmit labākajiem, 18 gadus vecajam sportistam ieņemot 21. pozīciju, kas ļaus izpildīt arī izvēles programmu.

Vasiļjevs neveiksmīgi izpildīja trīskāršā aksela lēcienu, piezemējoties uz ledus, bet pārējo programmu veica «tīri», saņemot 79,52 punktus. Tehniskajos elementos Vasiļjevs lielāko punktu skaitu (11,40) saņēma par precīzu trīskāršā luca un trīskāršā tulupa kaskādi.

Daugavpilietis, kuru trenē slavenais šveicietis Stefans Lambjēls, atpalika no sava personīgā rekorda īsajā programmā (85,11), kuru viņš uzstādīja šī gada Eiropas čempionātā, kurā bija ceturtais. Atkārtojot savu personīgo rekordu, Vasiļjevs būtu desmitajā vietā.

Sacensību rezultāti gan ir ļoti blīvi, līdz ar to Vasiļjevs ar veiksmīgu izvēles programmu var pakāpties daudz augstāk.

Līderis pēc īsās programmas ar 111,68 punktiem ir 2014.gada Soču olimpisko spēļu čempions Juzuru Hanju no Japānas, kuram ar 107,58 punktiem seko divkārtējais pasaules un seškārtējais Eiropas čempions Havjers Fernadess no Spānijas.

Tikmēr labāko trijnieku ar 104,17 punktiem noslēdz Šoma Uno no Japānas, kurš pērn kļuva par pasaules vicečempionu.

Vasiļjevs pēc savas grupas daiļslidotāju uzstāšanās ieņēma 15.vietu, taču pēc tam viņu apsteidza vēl seši konkurenti.

Pie iespējas izpildīt izvēles programmu tika 24 labākie sportisti, starp kuriem vietu nodrošināja arī Vasiļjevs.

Sacensībās startēja 30 daiļslidotāji, bet Vasiļjevs īsajā programmā uz ledus devās ar 24.numuru. Latvijas daiļslidotājs savu programmu izpildīja Džakomo Pučīni skaņdarba «Recondita Armonia» pavadībā.

Pašlaik 18 gadus vecais Vasiļjevs ir olimpisko spēļu debitants. Viņš šogad izcīnīja augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā. Olimpisko ceļazīmi daugavpilietis nopelnīja pērn pasaules čempionātā, kurā ierindojās 14.pozīcijā.

Šosezon Vasiļjevs piedalījās divos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) «Grand Prix» posmos, Maskavā notikušajā etapā ieņemot astoto vietu, bet pēc tam novembrī Japānas pilsētā Osakā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Izvēles programma daiļslidotājiem norisināsies sestdien, bet pirmdien uz ledus dosies dāmas, Latviju pārstāvot Diānai Ņikitinai.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu