Priedulēna: Vieglākais ir aiz muguras, bet grūtākais tikai priekšā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna sestdien centīsies Phjončhanas olimpisko spēļu pēdējiem diviem braucieniem pieiet ar tikpat vēsu prātu kā pirmajiem diviem, pēc sacensību pirmās dienas atzina sportiste.

Priedulēna piektdien aizvadīja divus ļoti labus braucienus un pēc pirmās dienas ir septītā, taču kamanas nebija pietiekami ātras, lai cīnītos par augstāku vietu. Pirmajā braucienā latviete bija septītā, bet otrajā braucienā uzrādīja piekto ātrāko laiku.

«Braucieni bija diezgan normāli, salīdzinot ar to, kas bija treniņos. Joprojām cīnos ar otro virāžu, man nepatīk tās izeja. Otrajā braucienā bija jācīnās ar ieejām astotajā un devītajā virāžā, kā arī ar izeju no devītās,» skaidroja Priedulēna.

Treniņos pirms olimpiskajām spēlēm viņa tikai divos no sešiem braucieniem iespraucās pirmajā desmitniekā.

«Salīdzinot ar treniņiem gan bija diezgan normāli. Ar tikpat vēsu prātu jābūt arī rītdien un jānobrauc tādi paši braucieni. Tad būs kārtībā, bet pagaidām vēl nav par ko sapriecāties. Vieglākais ir aiz muguras, bet grūtākais tikai priekšā,» stāstīja skeletoniste.

Tāpat viņa atklāja, ka nekādi blakusapstākļi nav ietekmējuši pirmās dienas braucienus. «Vēju un aukstumu nejūtu, kā arī ceļgals pašlaik turas,» atzīmēja Priedulēna.

Tāpat arī tehnika bijusi labi sagatavota.

«Šajos braucienos slida turējās diezgan stabili, nebija nekādu sānslīžu. Ņemot vērā laikapstākļus, nav ko sūdzēties. Patiesībā, neesmu redzējusi nevienu sāncenšu braucienu, tos vērtēšu tikai vēlāk. Man ir savs darbs, kas jāizdara un uz konkurentēm neskatos. Domāju, ka uz rītdienu neko nemainīšu. Slida ir stabila, galvenais jānobrauc stabili braucieni,» stāstīja latviešu sportiste.

Pirms tam vīru sacensībās Martins Dukurs piektdien pieļāva rupjas kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

«Ja godīgi, neesmu tās sacensības redzējusi, zinu tikai rezultātus,» atklāja Priedulēna.

Izšķirošie braucieni norisināsies sestdien. Trešais brauciens sāksies plkst.13.20 pēc Latvijas laika, bet ceturtajam braucienam sākums paredzēts plkst.14.45.

Pašlaik 24 gadus vecajai Priedulēnai šīs ir otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos viņa izcīnīja dalītu 14.vietu.

Priedulēna vasarā sarāva ceļgala krusteniskās saites, tomēr par spīti nopietnajam savainojumam viņa nolēma neveikt operāciju un šosezon startēt, Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojoties 11.vietā un divas reizes posmos paliekot uzreiz aiz goda pjedestāla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu