Olimpiskajās spēlēs sestdien Latvijas sportistiem starti noslēgušies

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Phjončhanas olimpisko spēļu astotajā dienā sestdien uz starta iziet četri Latvijas sportisti, kuri visi sacensības iesākuši jau iepriekš un tagad cenšas uzlabot savas pozīcijas. Sacensības jau agrā sestdienas rītā beidzis daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs. Tikmēr pusfinālu 1000 metru distancē nesasniedza šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks. Skeletoniste Lelde Priedulēna savās otrajās olimpiskajās spēlēs izcīnīja augsto septīto vietu.

Sestdien izvēles programmu aizvadīja Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, kurš olimpiskajā debijā ieņēma 19. vietu. 1000 metru distances pusfinālu pusdienas laikā nesasniedza šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks, kuri savā slidojumā neiekļuva labāko divu sportistu vidū. Vēlāk skeletonā dāmām Lelde Priedulēna izcīnīja septīto vietu.

Izvēles programma daiļslidošanā vīriem sākās jau plkst.3 no rīta pēc Latvijas laika un Vasiļjevs uz ledus izgāja kā pirmais, slidojot pie dziesmām «Put the Blame On Mame» un «Anyone to Love». Vasiļjevs neiztika bez kritiena, tomēr kopvērtējumā spēja uzlabot savu pozīciju un iekļūt labāko divdesmitniekā, ieņemot 19. vietu.

Piektdien īsajā programmā Vasiļjevs krita trīskāršā aksela lēcienā, saņēma 79,52 punktus un samierinājās ar 21.vietu.

Šorttrekisti Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks sestdien nepārvarēja olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē, Puķītim no iekļūšanas pusfinālā atpaliekot nieka septiņas sekundes tūkstošdaļas.

Puķītis šajā distancē izcīnīja desmito vietu, kamēr Zvejnieks bija uzreiz aiz viņa, 11.pozīcijā.

Abi latvieši startēja vienā slidojumā un distances sākumā izvēlējās turēties aizmugurē, cīņā par vietu labāko divniekā, kas iekļuva pusfinālā, iesaistoties pēdējā aplī. Pēdējos metros labākā pozīcijā bija Puķītis, kurš centās izraut uzvaru, tomēr palika trešais un pusfinālam nekvalificējās.

Šajā ceturtdaļfinālā uzvaru uzcīnīja Ungārijas pārstāvis Šaolins Šandors Lu, kurš otrās vietas ieguvēju Čārlzu Hemelinu no Kanādas apsteidza par nieka 0,003 sekundēm, bet vēl 0,007 sekundes lēnāks bija Puķītis, vietu sadalījumu nosakot pēc fotofiniša noskatīšanās.

Tikmēr ceturtais finišēja Zvejnieks, kurš bija vēl 0,284 sekundes lēnāks, bet piektais palika ķīnietis Vu Dadzjins, kurš vēlāk tika diskvalificēts.

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna, kura visu sezonu startēja ar vasarā gūtu smagu traumu, sestdien izcīnīja septīto vietu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Olimpiskā čempione tika noskaidrota pēdējā braucienā, pirms četriem gadiem izcīnīto trofeju nosargājot Lizijai Jarnoldai no Lielbritānijas. Savukārt sudraba medaļu izcīnīja iepriekšējo divu sezonu Pasaules kausa ieguvēja Žaklīna Lelinga no Vācijas, kamēr bronzu pēdējā braucienā nodrošināja Jarnoldas tautiete Lora Dīsa.

Līdere pirms pēdējā brauciena bija austriete Janīna Floka, taču izšķirošajā trases veikšanas reizē viņa kļūdījās, kā rezultātā zaudēja vietu uz goda pjedestāla. Viņa pirms pēdējā brauciena Jarnoldai bija priekšā par 0,02 sekundēm, bet pēc ceturtā brauciena tieši tikpat daudz viņu šķīra no goda pjedestāla.

Tāpat kā piektdien pirmie divi braucieni, arī sestdien aizvadītie trešais un ceturtais brauciens Priedulēnai bija labi, taču kamanas nebija pietiekami ātras, lai varētu pacīnīties par pirmo sešinieku.

Pirmajā braucienā latviete bija septītā, bet otrajā braucienā uzrādīja piekto ātrāko laiku un pēc pirmās dienas viņa bija atrodama septītajā pozīcijā. Savukārt trešajā braucienā viņa uzrādīja devīto ātrāko laiku, bet ceturtajā bija astotā, summā saglabādama septīto vietu.

Pirms pēdējā brauciena līdere bija Floka, kura par nieka 0,02 sekundēm apsteidza Jarnoldu, kamēr Lelinga austrietei zaudēja 0,10 sekundes.

Ceturtajā braucienā Jarnolda pieļāva nelielu kļūdu, taču tas netraucēja ar 51,46 sekundēm labot trases rekordu un izraut uzvaru. Tāpat trases otro nogriezni labi aizvadīja Lelinga, kā arī ļoti labu braucienu aizvadīja Dīsa.

Tikmēr Floka pēdējā braucienā kļūdījās, kā rezultātā strauji ruka viņas pārsvars četru braucienu summā, austrietei samierinoties ar ceturto vietu.

Jarnolda otrās vietas ieguvēju Lelingu četru braucienu summā apsteidza par 0,45 sekundēm, kamēr vēl 0,17 sekundes lēnāka bija Dīsa. Savukārt Floka no goda pjedestāla atpalika 0,02 sekundes.

Priedulēna čempionei zaudēja 1,21 sekundi. Pirmais sešinieks bija 0,45 sekunžu attālumā, bet līdz goda pjedestālam bija 0,59 sekundes.

Sestdien Phjončhanā tiek sadalīti deviņi medaļu komplekti. Tā daiļslidošanā startēs vīri, kalnu slēpošanā notiks supergigants dāmām, tāpat dāmas dalīs medaļas sloupstailā ar slēpēm, distanču slēpošanā notiks sacensības 4x5 kilometru stafetē dāmām, biatlonā risināsies masu starts 12,5 kilometru distancē dāmām, šorttrekā tiks izcīnītas medaļas 1000 metros vīriem un 1500 metros dāmām, skeletonā tiks noskaidrotas labākās dāmu braucējas, bet tramplīnlēkšanā risināsies sacensības no lielā tramplīna vīriem.

Latvijas komandas sastāvs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm

Ātrslidošana: Haralds Silovs.

Biatlons: Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks, Baiba Bendika.

Bobslejs: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis, Intars Dambis (rezervists).

Daiļslidošana: Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina.

Distanču slēpošana: Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše, Inga Paškovska.

Kalnu slēpošana: Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna.

Kamaniņu sports: Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš.

Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna.

Šorttreks: Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis.

Olimpiskās spēles Dienvidkorejā notiks no 9. līdz 25. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu