Lambjēls: Vasiļjeva trīskāršā aksela lēciens pagaidām ir nestabils

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas labākā daiļslidotāja Denisa Vasiļjeva trīskāršā aksela lēciens pagaidām ir nestabils, tāpēc daugavpilietim Phjončhanas olimpiskajās spēlēs neizdevās parādīt visu savu potenciālu, lai arī viņš kopumā slidoja labi, uzskata Latvijas sportista treneris Stefans Lambjēls.

Vasiļjevs savās debijas olimpiskajās spēlēs ieņēma 19.vietu. Patlaban 18 gadus vecais sportists piedzīvoja kritienus kā īsajā, tā izvēles programmā, kļūdas pieļaujot tieši trīskāršā aksela izpildījumā.

«Vienlaikus esmu un neesmu apmierināts ar Denisa sniegumu. Esmu apmierināts, jo viņš bija lielisks abās programmās. Viņš slidoja tiešām labi un izbaudīja olimpisko atmosfēru. Arī pats izbaudīju viņa slidojumus. Savukārt neapmierināts esmu, jo Denisa trīskāršais aksels ir nestabils. Man ir žēl, ka viņš nespēja sajust šī lēciena plūsmu,» pēc audzēkņa starta sacīja slavenais šveicietis.

«Deniss zina, kā izpildīt trīskāršo akseli, viņam to nevajag forsēt, tomēr dažbrīd bija tāda sajūta, jo īpaši vakardienas īsajā programmā, ka viņš to sasteidz,» norādīja Lambjēls, kurš pats savulaik 2006.gada olimpiskajās spēlēs Turīnā kļuva par vicečempionu, bet 2010.gadā Vankūverā palika ceturtais.

Lambjēls, kurš trenē arī Latvijas daiļslidotāju Diānu Ņikitinu, ir divkārtējs pasaules čempions un trīs reizes kļuvis par Eiropas vicečempionu.

Vasiļjevs piektdien īsajā programmā pieļāva kļūdu trīskāršā aksela lēcienā, sacensību pusceļā ieņemot 21.vietu, tomēr tiekot pie iespējas izpildīt izvēles programmu.

Tajā Latvijas sportists arī neiztika bez misēkļiem, jo atkal kļūdījās akseļa lēcienos, šoreiz nokrītot pat divas reizes, par savu uzstāšanos gan nopelnot 155,06 punktus. Sacensību summā 18 gadus vecais daugavpilietis tika pie 234,58 punktiem, kas viņam ļāva iekļūt starp 20 labākajiem dalībniekiem, ieņemot 19.vietu.

No sava personīgā rekorda izvēles programmā (158,41), kas tika sasniegts janvārī Eiropas čempionātā, viņš atpalika par 3,35 punktiem, bet summā viņu no sava labākā rezultāta (243,52) šķīra 8,94 punkti.

Par divkārtēju olimpisko čempionu sestdien kļuva japānis Juzuru Hanju, aiz sevis atstājot tautieti Šomu Uno, kā arī spāni Havjeru Fernandesu.

Pašlaik 18 gadus vecais Vasiļjevs aizvadīja savas pirmās olimpiskās spēles. Viņš šogad izcīnīja augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā. Olimpisko ceļazīmi daugavpilietis nopelnīja pērn pasaules čempionātā, kurā ierindojās 14.pozīcijā.

Šosezon Vasiļjevs arī piedalījās divos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) «Grand Prix» posmos, Maskavā notikušajā etapā ieņemot astoto vietu, bet pēc tam novembrī Japānas pilsētā Osakā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Nākamajā trešdienā daiļslidošanā sāksies sacensības dāmām, kur Latviju pārstāvēs Ņikitina.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā startē pirmoreiz kopš 1994.gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu