Priedulēna: Pēc krustenisko saišu plīsuma sākās mana īstā cīņa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna uzskata, ka viņas īstā cīņa par septīto vietu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, sākās pēc vasarā piedzīvotā krustenisko saišu plīsuma.

Priedulēna olimpiskajās spēlēs aizvadīja četrus labus braucienus, kas viņai sestdien deva stabilu septīto pozīciju. Skeletoniste pēc smagās sezonas nespēja valdīt asaras.

«Tās ir prieka asaras. Smejoties saku, ka pirms četriem gadiem Sočos bija 14.vieta, tagad Phjončhanā septītā - tātad tendence ir tikai pozitīva un pēc četriem gadiem Pekinā kaut kas var sanākt,» teica Priedulēna.

Savu labāko rezultātu viņa sasniedza trešajā braucienā, kurā uzrādīja piekto ātrāko laiku.

«Esmu ļoti priecīga par četriem stabiliem braucieniem. Mēģināju koncentrēties līdz pat pašām beigām, jo gan kamaniņās un skeletonā viss izšķiras pēdējā braucienā vai pat pēdējā virāžā. Tāpēc mēģināju noturēt koncentrēšanos līdz pēdējam,» skaidroja Priedulēna.

Olimpiskā trase gan viņai pirms šīm sacensībām nebija īpaši veiksmīga, jo pērn Pasaules kausa posmā tika gūta vien 14.vieta. Savukārt treniņos pirms olimpiskajām spēlēm viņa vien divos no sešiem braucieniem iespraucās desmitniekā.

«Ja treniņos braucieni bija ļoti slikti, ar katru sacensību braucienu sanāca arvien lielāka stabilitāte. Prieks, ka pievarēju devīto virāžu, tāpat priecājos par 12. un 13.virāžu. Palika cīņa ar otro virāžu, ko tā arī nebiju izkodusi, tomēr šis ir stāsts ar laimīgām beigām,» gandarīta bija skeletoniste.

Pēc piektdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem viņa izslēgusi telefonu.

«Mēģināju vienkārši atpūsties un izgulēties, bet no rīta - sagatavot kamanu un slieces. Darīju visu ierasto un izdevās saglabāt vēsu prātu arī pirms šodienas startiem. Arī šodien izdevās divi stabili braucieni, tā kā esmu priecīga,» uzsvēra Priedulēna.

Tiesa, arī pēc šīm sacensībām viņai Phjončhanas trase šķiet kā neatkosts rieksts.

«Visa šī sezona bija ļoti smaga jau sākot no 3.augusta, kad plīsa krusteniskās saites. Tad sākās otrais ceļš līdz Olimpiādei. Ja pirms tam visu vasaru trenējos ar domu par vienu startu - olimpiskajām spēlēm -, pēc tam sākās sacensība pēc sacensības, lai vispār varētu nodrošināt ceļazīmi uz Olimpiādi. Treniņu nedēļa šeit man beidzās ar ģipsi rokai, bet sezonas sākumā Pasaules kausa posmos biju zemu. Kaut kādu ticību sev atguvu tikai Vistlerā un, aizvadot sacensības pēc sacensībām, tiku līdz olimpiskajām spēlēm. Tas bija kā atvieglojums,» stāstīja Priedulēna.

Pirmajos oficiālajos treniņos Phjončhanā viņa līderēm zaudēja apmēram divas sekundes. «Arī tad savā ziņā šķita, ko gan es šeit daru, jo šo trasi neatkodīšu. Lēnām mēģināju tikt galā ar katru virāžu un, jā, esmu ļoti priecīga, ka sanāca labi un stabili braucieni,» atzīmēja Priedulēna.

Priedulēna Rīgā atgriezīsies 27.februārī, bet dažas dienas vēlāk jau tiks veikta ceļgala operācija.

«Ceļgals beidzot ir gatavs operāciju galdam. Lidošu mājās un tad pēc divām trim dienām man būs operācija,» atklāja skeletoniste.

«Šobrīd ir liels tukšums. Šķiet, ka no sevis esmu izlikusi visu. Emocijām jānomierinās... Un tad jau redzēs,» nespējot valdīt asaras, teica Priedulēna.

Pašlaik 24 gadus vecajai Priedulēnai šīs bija otrās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos viņa izcīnīja dalītu 14.vietu.

Priedulēna vasarā sarāva ceļgala krusteniskās saites, tomēr par spīti nopietnajam savainojumam viņa nolēma neveikt operāciju un šosezon startēt. Sportiste Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojās 11.vietā, turklāt divas reizes palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Piektdien vīru sacensībās Martins Dukurs pieļāva rupjas kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti. Latvija ir pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu