Titulētā stūmēja Dreiškena vietu Melbārža divniekā ieņems Strenga

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensībās startēs kopā ar Jāni Strengu, nevis savu ierasto stūmēju Daumantu Dreiškenu, vēsta Latvijas Televīzija.

Līdz ar to Dreiškens atzīst, ka karjeras pēdējo braucienu divniekos viņš jau ir aizvadījis.

Vēl sestdien Melbārdis pēdējos divos treniņbraucienos startēja kopā ar Dreiškenu, taču izlases galvenais treneris Sandis Prūsis lēmis, ka gulbenieša vietu Latvijas pirmajā ekipāžā ieņems Strenga.

«Savu noslēdzošo karjeras braucienu divniekos, visticamāk, jau aizvadīju. Tas jājautā trenerim,» stūmēju maiņu komentēja Dreiškens.

«Varbūt tāpēc, ka man pēdējā laikā rezultāti nav bijuši tie labākie. Nepatīkami, ka tā notiek otro gadu pēc kārtas,» teica Dreiškens, kurš arī pērn pirms pasaules čempionāta tika aizstāts ar Strengu.

Pašlaik 33 gadus vecais Dreiškens bija Latvijas delegācijas karognesējs olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Phjončhanā Dreiškenam ir ceturtās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos, startējot Melbārža ekipāžā, divniekos un četriniekos viņš izcīnīja attiecīgi otro un piekto vietu. Tiesa, pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām Dreiškens, visticamāk, četriniekos kļūs par čempionu, bet divniekos viņam pienākas bronza.

Tāpat 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs Dreiškens ieņēma sesto vietu divniekos un desmito četriniekos Jāņa Miņina pilotētajās ekipāžās, bet 2010.gadā Vankūverā bija astotais divnieku sacensībās ar pilotu Edgaru Maskalānu.

Dreiškens ir 2016.gada pasaules čempions četrinieku sacensībās, kā arī planētas meistarsacīkstēs ir ticis pie viena sudraba un divām bronzas medaļām, kamēr Eiropas čempionātos viņam ir piecas medaļas, tostarp divas zelta.

Bobsleja divnieku sacensības sāksies svētdien, kad tiks aizvadīti pirmie divi braucieni, bet medaļnieki kļūs zināmi pirmdien pēc ceturtā starta.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu