Latvijas olimpieši šodien sacensības noslēguši. Bobslejisti vieš medaļu cerības

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Phjončhanas olimpisko spēļu devītajā dienā svētdien savu pēdējo startu aizvadīja biatlonists Andrejs Rastorgujevs, tomēr viņa neveiksmju sērija turpinājās. Savukārt lieliski divnieku sacensības sākušas Latvijas bobsleja ekipāžas, kas pēc pirmās dienas divu braucienu summā ierindojas labāko sešiniekā. Visas dienas garumā TVNET notikumiem Dienvidkorejā līdzi seko teksta tiešraidē...

Šodien kā pirmais no latviešiem startēja kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš naktī pēc Latvijas laika milzu slaloma sacensībās pirmajā braucienā ieņēma 41. vietu.

Pirmo braucienu aizvadīja 109 dalībnieki, bet 85 sasniedza finišu.

Otrajā braucienā finišēja 75 sportisti, Zvejniekam ieņemot summā 35. vietu.

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien piedzīvoja kritienu trasē un pieļāva trīs kļūdas šaušanā, savu startu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs noslēdzot ar 28.vietu 15 kilometru masu startā.

Tikmēr čempions tika noskaidrots dramatiskā finišā, kurā francūzis Martēns Furkads izrāva uzvaru pār vācieti Simonu Šempu. Tāpat arī bronzas medaļas ieguvējs tika noskaidrots finiša spurtā, trešo vietu izcīnot norvēģim Ēmilam Hegle Svendsenam.

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža atrodas ceturtajā pozīcijā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu otrā brauciena, lai gan pēc pirmā bija vadībā, kamēr Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni ir sestie.

Melbārža divnieks pirmajā braucienā uzrādīja labāko laiku, trasi veicot 49,08 sekundēs, kas ir jauns trases rekords, tomēr visi konkurenti bija blakus.

Otrajā braucienā, iztiekot bez rupjām kļūdām, ātrums trases beigu daļā nebija tika liels kā konkurentiem un nācās samierināties ar desmito vietu, kas summā Melbārdi/Strengu atmeta uz ceturto pozīciju.

Savukārt Ķibermanim otrajā braucienā bija daudz mazu kļūdu, kā rezultātā no ceturtās vietas nācās atkāpties uz sesto pozīciju. Braucienā Latvijas otrā ekipāža uzrādīja 12.rezultātu.

Ķibermanis/Miknis pēc pirmā brauciena bija ceturtajā vietā.

Līderpozīcijā pēc pirmās dienas ir vācietis Niko Valters, kurš otrā brauciena beigās jau pēc finiša krita.

Otrajā pozīcijā ir kanādietis Džastins Kripss, kurš divu braucienu summā Valteram zaudē 0,10 sekundes. Savukārt trešais ir vācietis Johanness Lohners, savam tautietim zaudējot 0,19 sekundes.

Savukārt Melbārdis no Valtera atpaliek 0,23 sekundes, bet pirmais trijnieks ir 0,04 sekunžu attālumā. Aiz viņa 0,06 sekundes ir vācietis Frančesko Frīdrihs, bet vēl 0,10 sekundes atpaliek Ķibermanis.

Trešais un ceturtais brauciens divniekos notiks pirmdien, bet pēc tam olimpisko spēļu noslēgumā risināsies četrinieku sacensības.

Latvijas komandas sastāvs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm

Ātrslidošana: Haralds Silovs.

Biatlons: Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks, Baiba Bendika.

Bobslejs: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis, Intars Dambis (rezervists).

Daiļslidošana: Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina.

Distanču slēpošana: Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše, Inga Paškovska.

Kalnu slēpošana: Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna.

Kamaniņu sports: Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš.

Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna.

Šorttreks: Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis.

Olimpiskās spēles Dienvidkorejā notiks no 9. līdz 25. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu