Klēbo nodrošina Norvēģijas slēpotājiem zelta medaļu 4x10 kilometru stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielisku sezonu aizvadošais Juhaness Klēbo svētdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nodrošināja Norvēģijai uzvaru 4x10 kilometru stafetē vīriešiem.

Klēbo, kurš veica pēdējo no četriem etapiem, pēdējā lielajā kāpumā aiz sevis atstāja Olimpisko sportistu no Krievijas Denisu Spicovu, izcīnot Norvēģijai jau devīto zelta medaļu šajā Olimpiādē.

Pašlaik 21 gadu vecais Klēbo, kurš ir šī gada Pasaules kausa kopvērtējuma līderis, izcīnīja savu otro zelta medaļu šajās olimpiskajās spēlēs, jo otrdien viņš bija labākais sprinta sacensībās.

Norvēģijas kvartets, kurā startēja Didriks Tēnsets, Martins Junsrūds Sunbī, Sīmens Hegstads Krīgers un Klēbo, finišu sasniedza pēc stundas, 33 minūtēm un 4,9 sekundēm.

Krīgers izcīnīja jau trešo medaļu šajās olimpiskajās spēlēs jo viņš bija ātrākais 30 kilometru skiatlonā, bet 15 kilometros brīvajā stilā ieņēma otro vietu. Tikmēr Sunbī tika pie otrās medaļas, jo bija otrais skiatlonā.

Tikmēr sudraba medaļas izcīnīja olimpieši no Krievijas, komandā startējot Andrejam Larkovam, Aleksandram Boļšunovam, Aleksejam Červotkinam un Spicovam, kuri uzvarētājiem zaudēja 9,4 sekundes. Šajā kvartetā otrās medaļas Phjončhanā izcīnīja Boļšunovs un Spicovs, kuri bija trešie attiecīgi sprintā un 15 kilometros.

Savukārt bronza tika Francijas komandai, kura no Norvēģijas atpalika par 36,9 sekundēm.

Pēc pirmā etapa vadībā bija Kazahstāna, posmu veicot Aleksandram Poltaraņinam, norvēģiem tobrīd esot vien piektajā vietā, atpaliekot par 18,2 sekundēm.

Tikmēr otrajā posmā lielu ātrāvienu veica krievi, jo Boļšunovs vienā brīdī konkurentus apsteidza pat par 40 sekundēm. Stafeti viņš nodeva pirmais, par 24,5 sekundēm apsteidzot Itāliju, kamēr Francija un Norvēģija atpalika attiecīgi par 28 un 32 sekundēm.

Situācija mainījās trešajā etapā, jo norvēģis Krīgers un francūzis Klemāns Parizē pēc septiņiem veiktiem kilometriem noķēra krievu Červotkinu, pēdējā stafetes maiņā Norvēģijai jau par 0,4 sekundēm apsteidzot Franciju, kamēr Olimpiskie sportisti no Krievijas bija trešie, atpaliekot jau 16,2 sekundes.

Tiesa, pēdējo etapu lieliski sāka Spicovs, kurš nepilnus četrus kilometrus pirms finiša jau bija pirmais, tomēr vairāk spēka bija saglabājis Klēbo, kurš pēdējā kāpumā, līdzīgi kā sprinta sacensībās, atrāvās no konkurentiem, pēc tam izcīnot gana pārliecinošu uzvaru.

Norvēģijas vīru slēpotāji olimpisko spēļu 4x10 kilometru stafetē uzvarēja pirmo reizi kopš 2002.gada spēlēm Soltleiksitijā, kā arī piekto reizi vēsturē.

Iepriekšējās divās Olimpiādēs triumfēja Zviedrija, kura šoreiz palika piektā, priekšā palaižot arī Somiju.

Tikmēr 12.vietu 14 komandu konkurencē ieņēma Igaunija, kuras rindās startēja Andreass Vērpalu, Algo Karps, Karels Tamjarvs un Raido Rankels. Aiz igauņiem palika Austrijas un ASV kvarteti.

Sestdien 4x5 kilometru stafetē arī triumfēja Norvēģija, Māritai Bjergenai izcīnot 13 medaļu ziemas olimpiskajās spēlēs, viņai panākot tautieti Ūli Eināru Bjērndālenu, abiem tagad esot titulētākajiem ziemas olimpiešiem.

Norvēģijas sportisti svētdien aizvada ļoti veiksmīgu dienu, jo pie zelta frīstaila sacensībā sloupstaila disciplīnā tika Oistens Brātens, bet sudrabu kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā ieguva Henriks Kristofešens.

Norvēģijas olimpieši līdz ar to izvirzījušies Phjončhanas olimpisko spēļu medaļu kopvērtējuma galvgalī. Deviņas zelta medaļas ir arī Vācijai, taču norvēģiem kopā ir 25 godalgas, kamēr vācieši tikuši pie 17 godalgām.

Phjončhanas olimpiskās spēlēs tiks sadalīti 102 medaļu komplekti 15 dažādos sporta veidos. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu