Prūsis: Melbārdis otrā brauciena sākumā pazaudēja divas desmitdaļas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romualds Vambuts / bobslejs.lv

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis pēc kļūdas Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensību otrā brauciena otrajā virāžā zaudējis aptuveni divas desmitdaļas, uzskata izlases treneris Sandis Prūsis.

Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža atrodas ceturtajā pozīcijā pēc Phjončhanas olimpisko spēļu otrā brauciena, lai gan pēc pirmā bija vadībā.

Tikmēr Oskars Ķibermanis ar Matīsu Mikni bija ceturtie pēc pirmā brauciena, bet otrajā uzrādīja vien 12.rezultātu, kā dēļ nācās atkāpties uz sesto pozīciju. Līdz goda pjedestāla latviešiem ir 0,20 sekundes.

«Braucieni bija labi, izņemot otrā brauciena otro virāžu. Tur tās divas desmitdaļas Melbārdim pazuda. Vismaz tā pa televizoru izskatījās,» pauda Prūsis. «Pārējais viss uz šo brīdi ir kārtībā. Arī tehniski viss ir labi, slieces esam atraduši.»

Visus sešus treniņbraucienus Melbārdis aizvadīja ar savu ilggadējo stūrmani Daumantu Dreiškenu, ne reizi neesot zemāk par septīto vietu, tomēr vēl pirms pēdējiem diviem braucieniem sportistiem paziņots, ka sacensībās Latvijas vadošo pilotu iestums Jānis Strenga.

Kā izteicās Prūsis, Strenga izvēlēts pēc fiziskās sagatavotības.

«Biju jau iepriekš paredzējis, ka Vācijas un Kanādas ekipāžas būs līderos, lai gan šķita, ka priekšā būs citi vācieši. Liels tumšais zirdziņš bija korejietis, jo neko daudz par viņu nezinām,» komentēja Prūsis. «Otrajā braucienā viņš bija viens no labākajiem, potenciāls tur ir. Pirmais brauciens viņam īsti labs nebija, bet gan jau viņš kādā cīņā piedalīsies, piemēram, par pirmo sešinieku.»

Līderpozīcijā pēc pirmās dienas ir vācietis Niko Valters, kurš otrā brauciena beigās jau pēc finiša krita.

Otrajā pozīcijā ir kanādietis Džastins Kripss, kurš divu braucienu summā Valteram zaudē 0,10 sekundes. Savukārt trešais ir vācietis Johanness Lohners, savam tautietim zaudējot 0,19 sekundes.

Savukārt Melbārdis no Valtera atpaliek 0,23 sekundes, bet pirmais trijnieks ir 0,04 sekunžu attālumā. Aiz viņa 0,06 sekundes ir vācietis Frančesko Frīdrihs, bet vēl 0,10 sekundes atpaliek Ķibermanis.

Mājinieku favorīts Vons Jondžons otrajā braucienā uzrādīja trešo labāko rezultātu un no 11.vietas pakāpās uz devīto.

Trešais un ceturtais brauciens divniekos notiks pirmdien, bet pēc tam olimpisko spēļu noslēgumā risināsies četrinieku sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu