Bobsleja izlases treneris Prūsis: Kāds mākslinieks varētu sarakstīt grāmatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romualds Vambuts / bobslejs.lv

Latvijas bobsleja komandas galvenais treneris Sandis Prūsis ir gandarīts, ka pilota Oskara Melbārža sezonas gaitā piedzīvotās grūtības vainagojušās ar olimpisko medaļu.

Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža pirmdien izcīnīja bronzas medaļu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, no zelta medaļām atpaliekot nieka piecas sekundes simtdaļas.

Pirmajā un ceturtajā braucienā latvieši bija ātrākie, trešajā uzrādīja otro labāko laiku, bet otrajā bija vien desmitie.

«Tagad nedaudz kremt otrais brauciens. Tomēr labāk tā nekā citādi. Bija baigā cīņa līdz pašām beigām, ko arī gribēju, lai pēc pirmās dienas nebūtu nolemtības sajūtas. Pirms pēdējā brauciena pirmie pieci piloti bija 13 sekundes simtdaļās, jebkurš no viņiem varēja būt pirmais vai piektais,» stāstīja Prūsis.

«Redzot, kā viņš nobrauca, cepuri nost. Viņš saņēmās un izpildīja to, ko no viņa gaidām. Domāju, ka viņš no tiem pieciem čaļiem nobrauca vislabāk,» ceturto braucienu komentēja Prūsis.

Visus sešus treniņbraucienus Melbārdis aizvadīja ar savu ilggadējo stūmēju Daumantu Dreiškenu, ne reizi neesot zemāk par septīto vietu, tomēr vēl pirms pēdējiem diviem braucieniem sportistiem paziņots, ka sacensībās Latvijas vadošo pilotu iestums Strenga.

«Es taču redzu to drēbi labāk. Viņi visi ir stipri, bet arī no tiem ir jāizvēlas stiprākais un labākais. Ar Daumantu viss ir kārtībā. Ceru, ka četriniekos arī mauksim un neļausim pārējiem tik viegli uzelpot,» skaidroja treneris.

Par olimpiskajiem čempioniem kļuva Vācijas pilota Frančesko Frīdriha un kanādieša Džastina Kripsa divnieki, kuri četru braucienu summā uzrādīja identisku laiku, Melbārdi apsteigdami par 0,05 sekundēm.

«Vakar arī bija labi braucieni, tikai gadījās cilvēciskās kļūdas. Nav neviena, ko vainot. Tās piecas simtdaļas var atrast visos braucienos,» secināja Prūsis.

«Tik daudziem sūdiem gājām cauri šajā sezonā. Kāds mākslinieks varētu sarakstīt grāmatu. Vēl beigas gluži nav, tomēr ir tāda smaguma sajūta. Osis nav vesels par visiem 100%. Cepuri nost par to, kā visam izgājām cauri,» atzīmēja Prūsis.

Tikmēr Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni izcīnīja devīto vietu.

«Mazais Osis nebija gatavs, nodega pirmajā braucienā. Nebija reālas iespējas cīnīties par pirmo sešinieku, jo Dienvidkorejas sportists bija spēcīgāks,» teica Prūsis.

Par sīvākajiem konkurentiem četrinieku sacensībās tiek uzskatīti vācieši un kanādieši.

«Vācieši būs vēl stiprāki, turklāt visas trīs ekipāžas. Vakar Niko Valteram bija ļoti labas tendences, nezinu, kas viņam notika. Arī kanādieši ir ļoti spēcīgi, tāpat arī dienvidkorejietis, varbūt arī austrietis pienāks klāt. Varbūt arī amerikāņi, kuri noraka divnieku mačus,» minēja Prūsis.

«Rītdien jābrauc uz trasi, tāpat ir darbs, pēc tam jau aiznākamajā dienā sāksies četrinieku treniņi,» teica treneris.

Pārsteidzoši labus ātrumus šajā sezonā uzrādījuši kanādieši, kuri izmantojot jaunas slieces.

«Šoreiz viņiem tendences nebija tik anormālas kā Pasaules kausa posmos. Ne jau visi, kuri ir labāki par mums, vienmēr šmaucas,» uzsvēra Prūsis.

Pagājušajā piektdienā trīsdesmit gadu jubileju nosvinējušais Melbārdis bobslejista karjeru iesāka kā stūmējs un bija plānojis startēt Vankūveras Olimpiādē, tomēr pēc tam, kad neveselais Jānis Miņins, cenšoties atgriezties trasē, bija piedzīvojis smagu kritienu, kurā arī pats Melbārdis guva smadzeņu satricinājumu, ekipāža no sacensībām tika atsaukta. Pēc šīm sacensībām Melbārdis pievērsās pilota karjerai, un viņa izaugsme bijusi galvu reibinoša, kas jau pirms četriem gadiem sportistu ļāva saukt par vienu no labākajiem pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu