Oskars Melbārdis: Acu priekšā medaļa vīdēja

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis apzinājies, ka Phjončahanas trasē kamanas ies labi, tāpēc viņa mērķis bijis medaļas izcīnīšana olimpisko spēļu divnieku sacensībās.

Pilota Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža pirmdien izcīnīja bronzas medaļu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, no zelta medaļām atpaliekot nieka piecas sekundes simtdaļas. Latvijai šī ir pirmā godalga Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

«Osis nobrauca divus ļoti labus braucienus, un paldies viņam par to,» pēc sacensībām pauda Strenga.

«Izbraucu otro virāžu, sapratu, ka tālāk jātur ritms. Ja arī paliktu ceturtie, viss būtu kārtībā, bet jau pēc devītās virāžas sapratu, ka iet,» pēdējo braucienu atcerējās Melbārdis.

«Varbūt neviens šobrīd neticēs, bet mūsu ambīcijas bija izcīnīt medaļas. Pirmkārt, nostartēt labāk nekā Sočos, bet acu priekšā medaļa vīdēja,» pauda pilots. «Zināju, ka kamanas te skries, tomēr no ritma iepriekš izsita veselības likstas, un divniekos starta ieskrējiens ir īpaši svarīgs.»

Pēc medaļas izcīnīšanas Melbārža acīs bija asaras, sportistam nedaudz vēlāk atklājot, ka viņš tobrīd atcerējies pēdējos divus gadus, kad viņu mocījušas veselības problēmas.

«Katru rītu jāsadzīvo ar diskomfortu mugurā - psiholoģiski ir grūti,» teica pilots.

Latvijas vadošā ekipāža pirms izšķirošā brauciena bija ceturtajā vietā, bet ceturto braucienu aizvadīja teicami, izraujot bronzas medaļu, turklāt bija reāla pretendente arī uz olimpiskā čempiona titulu. Pirmajā un ceturtajā braucienā Melbārža bobs uzrādīja ātrāko rezultātu.

Visus sešus treniņbraucienus Melbārdis aizvadīja ar savu ilggadējo stūmēju Daumantu Dreiškenu, ne reizi neesot zemāk par septīto vietu, tomēr vēl pirms pēdējiem diviem braucieniem sportistiem paziņots, ka sacensībās Latvijas vadošo pilotu iestums Strenga.

2014.gadā Sočos Melbārdis guva piekto vietu divnieku sacensībās, kā arī sudrabu četriniekos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu