Šodien olimpiskajās spēlēs startēs šorttrekists Zvejnieks

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Phjončhanas olimpisko spēļu 11. dienā otrdien no Latvijas startē tikai šorttrekists Roberts Zvejnieks, cenšoties pārvarēt priekšsacīkstes 500 metru distancē. Viņš skries otrajā priekšskrējienā, un starts tam paredzēts plkst. 12.47 pēc Latvijas laika. Šo skrējienu būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanālā.

Kopā ar Zvejnieku vienā priekšsacīkšu skrējienā būs arī itāļu veterāns Jurijs Konfortola, kurš gan iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs šajā distancē nav ticis augstāk par 21. vietu, kā arī Izraēlas pārstāvis Vladislavs Bikanovs un kanādietis Samuels Žirārs, kurš sestdien guva zeltu 1000 metru distancē.

Ceturtdaļfinālu sasniegs skrējiena divi ātrākie sportisti, bet izšķirošās cīņas par medaļām risināsies ceturtdien.

Iepriekš Phjončhanā Zvejnieks guva 15.vietu 1000 metru distancē, bet pēc tam sportists uzsvēra, ka viņam parocīgākais ir tieši īsākais skrējiens.

Divdesmit gadus vecais Zvejnieks sezonas sākumā Pasaules kausā rādīja augstvērtīgākos rezultātus no Latvijas sportistiem Pasaules kausa etapos, reizi izcīnot 12. vietu 500 metru distancē.

Tāpat Zvejnieks nedēļas nogalē nonāca uzmanības centrā, jo internetā cenšas pārdot telefonu, kādu saņem visi olimpieši.

Bez viņa olimpiskajās spēlēs Latviju šorttrekā pārstāvēja arī Roberto Puķītis, kurš guva 11. vietu gan 1000 metros, gan arī 1500 metros.

Kopā otrdien Phjončhanā tiks sadalīti pieci medaļu komplekti. Jau naktī pēc Latvijas laika medaļas izvēles programmā dalīs deju pāri daiļslidošanā, kā arī frīstaila slēpošanā dāmas dalīs medaļas rampā. Savukārt vēlāk čempionus noskaidros arī biatlona jauktajā stafetē, šorttreka 3000 metru stafetē dāmām, kā arī ziemeļu divcīņas sacensībās no lielā tramplīna.

Pirmdien Latvija tika pie pirmās medaļas Phjončhanā, trešo vietu divnieku sacensībās izcīnot Oskara Melbārža un Jāņa Strengas ekipāžai.

Tieši otrdien Melbārdis ar Strengu saņems olimpiskās medaļas. Viņiem medaļas plānots pasniegt plkst.12.26 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā «Eurosport 2».

Latvijas komandas sastāvs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm

Ātrslidošana: Haralds Silovs.

Biatlons: Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks, Baiba Bendika.

Bobslejs: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis, Intars Dambis (rezervists).

Daiļslidošana: Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina.

Distanču slēpošana: Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše, Inga Paškovska.

Kalnu slēpošana: Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna.

Kamaniņu sports: Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš.

Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna.

Šorttreks: Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis.

Olimpiskās spēles Dienvidkorejā notiks no 9. līdz 25. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu