Spilgts piemērs, ko nozīmē olimpiskais tūrists

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Saprotams, ka ne visi sportisti uz olimpiskajām spēlēm dodas ar cerību izcīnīt medaļu. Daudzi cenšas parādīt maksimāli labāko sniegumu, kāds ir pa spēkam. Tomēr ir tādi, kuriem mērķis ir vienkārši piedalīties...

ASV dzimusī un augusī Elizabete Marianna Svonī (Elizabeth Mariann Swany) frīstaila slēpošanas sacensībās rampā Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pārstāvēja Ungāriju, kur dzimuši viņas vecvecāki, vēsta «Reuters».

33 gadus vecā sportiste kvalifikācijā abus braucienus aizvadīja bez kritieniem, taču neizpildīja nevienu sarežģītu triku. Viņa veica vien dažus simboliskus palēcienus, labākajā gadījumā izdarot to ar 180 grādu pagriezienu.

Svonī kvalifikācijas otrajā braucienā uzrādīja rezultātu 31,40 punkti, paliekot pēdējā, 24. vietā. Tas ir par 13,60 punktiem sliktāks rezultāts nekā 23. vietas ieguvējai dānietei Lailai Frīsai-Sallingai (Laila Friis-Salling), kura abos braucienos neveiksmīgi paslīdēja.

«Es nekvalificējos finālam, par ko esmu ļoti vīlusies. Es smagi strādāju, lai to sasniegtu,» sacīja Svonī, atbildot uz jautājumu, kādas viņai ir sajūtas pēc dalības olimpiskajās spēlēs.

Svonī ar slēpošanu sāka nodarboties 25 gadu vecumā. Viņa ir Hārvarda universitātes absolvente. 19 gadu vecumā viņa veidoja konkurenci slavenajam aktierim Arnoldam Švarcenegeram vēlēšanās par Kalifornijas gubernatora amatu.

Finansējumu dalībai olimpiskajās spēlēs Svonī savāca pati, pateicoties ziedojumiem interneta mājaslapā. 2016. gadā viņa starptautiskās sacensībās pārstāvēja arī Venecuēlu.

Frīstaila slēpošanas sacensībās rampā par Phjončhanas olimpisko spēļu čempioni kļuva Kanādas sportiste Keisija Šārpa, kura labākajā braucienā nopelnīja 95,80 punktus.

Pie sudraba medaļas tika Marija Martino no Francijas. Viņa otrajā braucienā nopelnīja 92,60 punktus. Savukārt bronzas medaļu izcīnīja Brita Sigurnija no ASV, kura tika pie 91,60 punktiem.

Neveiksme piemeklēja 2014.gada Soču olimpisko spēļu čempioni Mediju Baumani no ASV, kura pēdējā braucienā piedzīvoja sāpīgu kritienu, sacensības noslēdzot ar 11. vietu un asarām acīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu