Amizanti. Olimpiskā bronza ar jaunu pasaules rekordu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dienvidkorejas šorttrekistes otrdien iepriecināja vietējos līdzjutējus, triumfējot Phjončhanas olimpisko spēļu 3000 metru stafetē dāmām. Sudrabu ieguva Itālijas kvartets, bet negaidīti pie bronzas ar jaunu pasaules rekordu tika Nīderlandes komanda.

Vietējās sportistes Šima Sukhī, Čoi Minjona, Kima Jedzina un Kima Alana sacensību A finālā aizvadīja sīvu cīņu ar Ķīnas sportistēm, finišējot pēc četrām minūtēm un 7,361 sekundes.

Kaut Ķīna finišēja otrā, tā tāpat kā Kanāda tika diskvalificēta par incidentiem sacensību sākumdaļā.

Līdz ar to otro vietu izcīnīja Itālija, kas finišēja astoņas sekundes aiz čempionēm, savukārt bronza nokļuva pie Nīderlandes, kas ar jaunu pasaules rekordu četras minūtes un 3,471 sekunde bija uzvarējusi B finālā.

Zīmīgi, ka Ķīna finālā tika diskvalificēta arī pirms četriem gadiem Sočos.

Itālijas izlases rindās sudraba medaļas izcīnīja Ariana Fontana, Lusija Pereti, Sesilija Mafei un Martina Valsepina, kamēr Nīderlandi pārstāvēja Suzanna Šultinga, Jorēna ter Morsa, Jara van Kerhofa un Lara van Ruivena.

Ar šo medaļu vēsturē iegājusi ter Morsa, kura pirms nedēļas pārsteidzoši ieguva zeltu ātrslidošanas 1000 metros un tagad kļuvusi par pirmo sportisti vēsturē, kura vienās Ziemas olimpiskajās spēlēs ieguvusi godalgas divos dažādos sporta veidos. Viņas panākumu vēl Phjončhanā centīsies atkārtot čehiete Estere Ledecka, kura šokējoši triumfēja kalnu slēpošanas supergiganta sacensībās dāmām un šonedēļ būs viena no favorītēm uz zeltu snovbordā.

Tikmēr Fontana ar septīto olimpisko medaļu kļuva par vēsturē titulētāko šorttrekisti.

Čoi sestdien Dienvidkorejai sagādāja zeltu arī 1500 metru individuālajā distancē, bet pirms tam mājinieču zvaigzne tika diskvalificēta 500 metros.

Šorttreka stafete dāmām olimpiskajā programmā bija astoto reizi, un Dienvidkoreja ieguva sesto zeltu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu