Dreiškens: Situācija ap divniekiem palīdzēs vieglāk pieņemt lēmumu par karjeras beigām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pieredzējušajam latviešu bobsleja stūmējam Daumantam Dreiškenam situācija ap Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensībām, kur viņš pirms to sākuma tika nomainīts ar citu stūmēju Jāni Strengu, palīdzēs vieglāk pieņemt lēmumu par karjeras beigām, atklāja sportists.

Bobsleja pilota Oskara Melbārža vadītā divnieku ekipāža pirmdien izcīnīja Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļas. Dienu pirms sacensību sākuma izlases galvenais treneris Sandis Prūsis nolēma šīs ekipāžas ierasto stūmēju Dreiškenu aizstāt ar Strengu, pamatojot to ar atlētu sportiskās formas atšķirībām.

«Jā, tas bija treneru lēmums. Pats jau labprātīgi neatteiktos no vietas divniekā. Šī situācija palīdzēs vieglāk pieņemt lēmumu par karjeras beigām,» atzina 33 gadus vecais Dreiškens. «Protams, bija vilšanās. Sezonā nostūmu gandrīz visus mačus. Biju nodauzījies, turklāt Melbārdim bija arī veselības problēmas.

Protams, gribējās jau piedalīties divniekos. Tomēr sportā izdzīvo spēcīgākais. Tāpat kā dabā.»

Phjončhanā Dreiškenam ir ceturtās olimpiskās spēles. Pirms četriem gadiem Sočos, startējot Melbārža ekipāžā, divniekos un četriniekos viņš izcīnīja attiecīgi piekto un otro vietu. Tiesa, pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām Dreiškens, visticamāk, četriniekos kļūs par čempionu, bet divniekos viņam pienākas bronza.

«Protams, puiši divniekos medaļu bija pelnījuši.

Gan starta, gan braukšanas ziņā reti kurš tik labi aizvadīja. Lielais Osis trīs braucienos nobrauca vienkārši ideāli. Protams, es gribētu būt viņu vietā, bet tā nav nekāda skaudība vai kas tāds,» par Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensībām teica Dreiškens, kurš bija Latvijas delegācijas karognesējs Olimpiādes atklāšanas ceremonijā.

Trešdien tika aizvadīti pirmie oficiālie treniņbraucieni četrinieku ekipāžām, kur Melbārdis gatavojas braukt kopā ar Dreiškenu, Strengu un Arvi Vilkasti. Abos braucienos šis četrinieks bija desmitajā pozīcijā.

Tiesa, Dreiškens atzina, ka nekāda īpaša pacēluma pašlaik neesot.

«Pagaidām baigā pacēluma nav. Kad mači nāks tuvāk, tad varbūt būs citādāk. Protams, cīnīsimies līdz galam,» norādīja Dreiškens. «Trase ir laba. Var just, ka tā jau ir piebraukta. Otrajā braucienā «salasījās» mazi bortiņi, bet pirmais bija tiešām labs - reti kurā trasē tik patīkami braukt.»

«Man šī trase patīk. Ja labi nobrauc, tad tiešām ir bauda - otra mīļākā trase aiz Sanktmoricas. Starts ir foršs, var izskrieties kārtīgi, bet pašā trasē nav lauzienu, virāžas ir maigākas - nemētā uz visām pusēm. Plūstošāka trase,» apmierināts bija Dreiškens.

Pieredzējušais stūmējs uzsvēra, ka toni četriniekos noteiks pēdējo Pasaules kausa posmu vadošās ekipāžas, bet tumšais zirdziņš varētu būt mājinieks Vons Jondžons, kurš gan parasti divniekos startējis labāk.

Četrinieku sacensības Phjončhanā notiks sestdien un svētdien, kad arī tiks noslēgtas olimpiskās spēles.

Dreiškens 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs ieņēma sesto vietu divniekos un desmito četriniekos Jāņa Miņina pilotētajās ekipāžās, bet 2010.gadā Vankūverā bija astotais divnieku sacensībās ar pilotu Edgaru Maskalānu.

Dreiškens ir 2016.gada pasaules čempions četrinieku sacensībās, kā arī planētas meistarsacīkstēs ir ticis pie viena sudraba un divām bronzas medaļām, kamēr Eiropas čempionātos viņam ir piecas medaļas, tostarp divas zelta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu