Latvijas bobsleja četrinieku ekipāžas pirmajos treniņos tālu aiz līderiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas bobsleja četrinieku ekipāžas aizvadījušas pirmos divus treniņbraucienus Phjončhanas olimpisko spēļu tresē. Oskara Melbārža un Oskara Ķibermaņa vadītās ekipāžas pirmajos braucienos ir diezgan tālu aiz līderiem, taču uztraukumam nav pamata, jo bobslejisti treniņos nerāda savu maksimumu, ieskrējienu neveic ar pilnu jaudu un neatklāj savas braukšanas līnijas.

Pirmajā treniņbraucienā Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu uzrādīja 10. ātrāko laiku, līderim Niko Valteram no Vācijas piekāpjoties 0,27 sekundes. Savukārt Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Matīsu Mikni, Jāni Jansonu un Helviju Lūsi braucienā uzrādīja 19. rezultātu, vāciešiem zaudējot 0,82 sekundes.

Kopumā tiks aizvadīti seši treniņbraucieni.

Arī otrajā treniņbraucienā trasē ātrāko laiku sasniedza Valters ar savu komandu. Melbārdis viņam zaudēja 0,39 sekundes, kas deva 10. rezultātu, kamēr Ķibermanis finišēja dalītā 11. vietā, uzvarētajam piekāpjoties 0,42 sekundes.

«Pirmie treniņbraucieni četriniekos bija normāli. Tagad jāsaprot, ko četriniekam vajag darīt citādāk nekā divniekos. Jāanalizē šie braucieni un rīt uz treniņiem jau jādodas ar gatavu plānu. Bet tā viss kārtībā, nekas baigi nav mainījies, tikai sīkas nianses,» skaidroja Melbārdis.

Arī četriniekos atslēgas vietas trasē būs tās pašas - otrā un devītā virāža.

«Protams, precīzi jāizbrauc arī pārējā trase. Otrajā virāžā var atstāt daudz laika, tāpēc jākoncentrējas un viss jāizdara precīzi. Tad viss būs labi,» atzīmēja Melbārdis.

Pirms četriem gadiem Sočos Melbārdis kopā ar Strengu, Dreiškenu un Vilkasti ieguva sudrabu, bet pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām viņiem jāpienākas zeltam.

«Ja brauc uz šejieni, tad kaut kādam mērķim ir jābūt. Es uz to eju pēdējos divus gadus, un tad jau redzēs, kas beigās sanāks. Pēc divniekiem būtu grēks teikt, ka mērķis varētu nebūt medaļas, tā ka, protams, četriniekos gribam cīnīties par tām. Jāiet līdz galam, un tad jau redzēs,» stāstīja Melbārdis.

Sacensības četriniekos sāksies naktī uz sestdienu, kad tiks aizvadīti pirmie divi braucieni. Vietu sadalījums un medaļnieki noskaidrosies pēdējā sacensību dienā jeb svētdienas naktī.

Melbādris ar Strengu divnieku sacensībās izcīnīja bronzas godalgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu