Melbārdis: Šobrīd jūtos tādā kā virsotnē - gan psiholoģiskā, gan fiziskā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas bobsleja pilotam Oskaram Melbārdim pirms nedēļas nogalē gaidāmajām Phjončhanas olimpisko spēļu četrinieku ekipāžu sacensībām ir labas sajūtas kā fiziskajā, tā psiholoģiskajā ziņā, tāpēc atliek aizvadīt četrus stabilus braucienus laba rezultāta sasniegšanai, dienu pirms starta pauda sportists.

Piektdien ar diviem braucieniem tika noslēgti četrinieku treniņi, kuros Latvijas pirmā ekipāža ar pilotu Melbārdi uzrādīja otro un ceturto laiku, kamēr Oskara Ķibermaņa vadītās kamanas bija ceturtajā un 12.vietā.

«Šajos treniņos katru dienu kaut ko pamainījām un paeksperimentējām. Šodien pat šķiet, ka bija vislabāk. Četriniekos mums slieču izvēle nav tik plaša. Šodien mums līdzi bija trīs slidas, no kurām jāizvēlas divas - man un Ķibermanim,» pēc pēdējā treniņa žurnālistiem sacīja Melbārdis.

Viņš ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu treniņu pirmajā dienā abos braucienos bija desmitie, bet ceturtdien, kad tika aizvadīts trešais un ceturtais treniņu brauciens, Latvijas kvartetam bija attiecīgi sestais un septītais labākais rezultāts.

«Kopumā treniņi bija līdzīgi un stabili. Negribas salielīties, bet bija normāli. Pēc treniņiem gan grūti pateikt katras ekipāžas varējumu. Īstais rādītājs būs rītdienas pirmie divi braucieni,» Melbārdis skaidroja, ka treniņu braucieni vēl nevar kalpot par atskaites punktu sacensībām, jo katrai komandai ir savi uzdevumi.

Pēc ceturtdien aizvadītajiem braucieniem Melbārdis izteicās, ka četrinieku sacensībās jāiet uz pilnu klapi, izmantojot savulaik Latvijas basketbola izlases izmantoto saukli «tagad vai nekad». Basketbolistiem toreiz šis sauklis gan nepalīdzēja, jo Eiropas čempionāta finālturnīrā tika piedzīvots fiasko.

«Tas vakardienas «tagad vai nekad» par četriniekiem bija vairāk domāts par šo aizvadīto mēnesi, nevis iespējamām karjeras beigām. Šobrīd vienkārši jūtos ļoti labi. Jā, kājas trauma bija atsitusi atpakaļ fizisko formu, bet šobrīd jūtos tādā kā pacēlumā, virsotnē. Gan psiholoģiskā, gan fiziskā. Ja tagad būtu pasaules čempionāts vai citas sacensības, tad es arī teiktu, ka ir tas īstais brīdis. Ir laba sajūta, un šī situācija ir jāizmanto un jābrauc,» skaidroja Melbārdis.

Viņš cer, ka starta ieskrējienā ekipāža varētu konkurēt ar labākajiem.

«Pa šīm dienām jau neko baigi fiziskajā ziņā neuzlabosi. Domāju, būsim tuvu labākajiem vai pat vieni no labākajiem. Ceru uz stabiliem četriem braucieniem,» piebilda sportists.

Olimpisko spēļu medaļu dalīšanu četrinieku ekipāžas sāks sestdien, aizvadot pirmos divus braucienus, bet svētdien, Olimpiādes noslēdzošajā dienā, notiks trešais un ceturtais brauciens.

Melbārža un stūmēja Jāņa Strengas divnieku ekipāža pirmdien izcīnīja bronzas medaļu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, no zelta medaļām atpaliekot nieka piecas sekundes simtdaļas. Latvijai tā bija pirmā un pagaidām vienīgā godalga šajā Olimpiādē.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs Melbārdis kopā ar Strengu, Dreiškenu un Vilkasti ieguva sudrabu, bet pēc Krievijas sportistu diskvalifikācijām viņiem jāpienākas zeltam.

Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija notiks svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu