Bobslejisti sacensības turpinās rīt; Olimpiādi noslēguši Silovs un Bikše

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Phjončhanas olimpiskās spēles tuvojas finišam. Pirmspēdējā dienā naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika bobslejisti startēja četrinieku sacensībās, pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņemot vietas labāko desmitniekā. Savas pēdējās sacensības šajā Olimpiādē sestdien aizvadīja distanču slēpotājs Indulis Bikše, kurš piedalījās grūtajā 50 kilometru distancē. Savukārt latviešu startus šodien noslēdza ātrslidotājs Haralds Silovs.

Vadībā pēc diviem braucieniem atrodas vācieša Frančesko Frīdriha pilotētais četrinieks, kurš summā trasi veica minūtē un 37,55 sekundēs.

Tikmēr Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu līderiem zaudē jau 0,66 sekundes, no labāko trijnieka atpaliekot par 0,31 sekundi, savukārt Ķibermani ar stūmējiem Jāni Jansonu, Helviju Lūsi un Matīsu Mikni no pirmās vietas šķir 0,89 sekundes.

Abām Latvijas ekipāžām braucieni bija diametrāli pretēji, jo pirmajā Melbārdis uzrādīja ceturto labāko rezultātu, bet Ķibermanis ar kļūdām trases augšdaļā atradās 15.vietā.

Savukārt otrajā braucienā Ķibermanis jau bija septītais labākais, kas summā ļāva pakāpties piecas pozīcijas augstāk un iespraukties desmitniekā, kamēr Melbārdis, pieļaujot kļūdas trases augšā, uzrādīja vien 12.rezultātu, summā noslīdot gan tikai vienu vietu zemāk, bet daudz vairāk atpaliekot no labāko trijnieka.

Ja pēc pirmā brauciena Melbārdi no pirmās vietas šķīra 0,28 sekundes, bet no trešās pozīcijas tikai astoņas simtdaļas, tad tagad viņš no medaļu pozīcijas atpaliek jau krietni vairāk.

Pēc sacensību pirmās dienas Frīdriham 0,29 sekundes zaudē divus stabilus braucienus aizvadījušais mājinieks Vons Jondžons, kamēr trešais vācietis Niko Valters, kurš atpaliek vēl par sešām simtdaļām.

Uzreiz aiz trim labākajiem ir kanādietis Džastins Kripss, kurš Frīdriham zaudē 0,58 sekundes, otrajā braucienā tiekot garām Melbārdim, bet tālāk ar identisku laiku seko pat trīs ekipāžas. Piekto vietu ar Melbārdi dala šveicietis Riko Pēters un vācietis Johannes Lohners, kuri pirms otrā brauciena arī bija aiz latvieša.

Latvijas labākais distanču slēpotājs Indulis Bikše sestdien Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieņēma 57. vietu 50 kilometru distancē klasiskajā stilā, kurā triumfēja Somijas sportists Īvo Niskanens, izcīnot otro Olimpiādes zelta medaļu karjerā.

Niskanens finišu sasniedza pēc divām stundām, astoņām minūtēm un 22,1 sekundes, aiz sevis atstājot divus olimpiskos sportistus no Krievijas.

Sudraba medaļu izcīnīja Aleksandrs Boļšunovs, kurš uzvarētājam zaudēja 18,7 sekundes, bet bronzu ieguva Andrejs Larkovs, jo čempiona atpaliekot par divām minūtēm un 37,5 sekundēm.

Savukārt Bikše, kurš otro reizi karjerā slēpoja maratona distanci, no uzvarētāja atpalika 22 minūtes un 45,4 sekundes, esot ceturtais no beigām, kurš sasniedza finišu, netiekot apsteigts par apli.

Sacensības sāka 69, bet finišu sasniedza 60 slēpotāji, jo trīs dalībnieki tika apsteigti par apli, bet vēl seši izstājās.

Latvijas šī brīža labākais slēpotājs 50 kilometru distanci veica vien otro reizi karjerā, pērn pasaules čempionātā sacensībās brīvajā stilā arī paliekot 57.pozīcijā.

Iepriekš Phjončhanā sprinta sacensībās klasiskajā stilā Bikše otrdien ieņēma 63.vietu starp 80 sportistiem, kā arī izcīnīja 65.vietu 15 kilometru distancē brīvajā stilā.

Latvijas ātrslidotājam Haraldam Silovam sestdien ar otro vietu vienā no starpfinišiem nepietika, lai sasniegtu finālu Phjončhanas olimpisko spēļu masu starta distancē.

Silovs izcīnīja otro vietu pirmajā starpfinišā un cerēja, ka ar to pietiks iekļūšanai pirmajā astotniekā, tomēr noslēgumā viņš tika klasificēts vien devītajā pozīcijā un neiekļuva vēlāk šodien gaidāmajā finālā.

Pusfināla skrējiens sākās ļoti lēnām, ko izmantoja Silovs, aizbēgot no konkurentiem un pirmajā starpfinišā izcīnot otro vietu. Otrajā kontrolatzīmē Silovs bija piektais, kas punktus nedeva un arī trešajā viņš palika bez punktiem. Turpinājumā latvietis vairs nesteidzās un finišu sasniedza starp atpalicējiem, tomēr šoreiz izrādījās, ka ar vienu starpfinišu otrajā vietā nepietika, lai sasniegtu finālu.

Līdz finālam Silovam pietrūka 0,23 sekundes. Viņu tieši ar šādu pārsvaru finišā apsteidza francūzis Aleksis Kontēns, kuram arī bija trīs punkti par otro vietu vienā starpfinišā.

Noslēgumā Silovs tika klasificēts 17.vietā starp 24 sportistiem.

Masu startā sportisti skrien 16 apļus, vairākās kontrolatzīmēs vācot punktus. Visvairāk punktus iespējams iegūt finišā un pirmās trīs vietas finišā saņem pirmās trīs vietas, bet ceturto vietu iegūst sportists, kuram ir nākamais lielākais punktu skaits.

Olimpiskās medaļas masu startā tiek sadalītas pirmoreiz vēsturē. Silovs šajā distancē kāpis uz goda pjedestāla Pasaules kausa sacensībās, kā arī 2015.gadā izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā. Savukārt šogad viņš uz pusstundu pat kļuva par Eiropas čempionu šajā distancē, tomēr tiesnešu kļūdas dēļ toreiz sportisti veica par apli vairāk un noslēgumā uzvarētājs tika pasludināts pēc 17.apļa rezultātiem.

olimpiskajām spēlēm.

Latvijas komandas sastāvs Phjončhanas olimpiskajām spēlēm

Ātrslidošana: Haralds Silovs.

Biatlons: Andrejs Rastorgujevs, Oskars Muižnieks, Baiba Bendika.

Bobslejs: Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Ķibermanis, Jānis Jansons, Helvijs Lūsis, Matīss Miknis, Intars Dambis (rezervists).

Daiļslidošana: Deniss Vasiļjevs, Diāna Ņikitina.

Distanču slēpošana: Patrīcija Eiduka, Indulis Bikše, Inga Paškovska.

Kalnu slēpošana: Kristaps Zvejnieks, Lelde Gasūna.

Kamaniņu sports: Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš.

Skeletons: Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna.

Šorttreks: Roberts Zvejnieks, Roberto Puķītis.

Olimpiskās spēles Dienvidkorejā notiek no 9. līdz 25. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu