Ātrslidotājs Silovs būs Latvijas karognesējs olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas karogu svētdien gaidāmajā Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā nesīs ātrslidotājs Haralds Silovs.

Silovs sestdien noslēdza dalību Olimpiādē, kad pēc pārrēķināšanās viņam neizdevās sasniegt finālu masu starta distancē un noslēgumā tika ieņemta 17.vieta.

Iepriekš Phjončhanā 1500 metru distancē Silovs izcīnīja augsto ceturto vietu, gūdams karjeras lielāko panākumu. Viņš no goda pjedestāla atpalika tikai par 0,32 sekundēm. Savukārt piektdien sportists savā vārda dienā ieņēma 15.vietu 1000 metros.

Silova ceturtā vieta ir Latvijas sportistu otrs augstākais rezultāts Phjončhanā, atpaliekot vien no bronzu ieguvušajiem bobslejistiem Oskara Melbārža un Jāņa Strengas. Tiesa, svētdien viņu vēl var panākt vai apsteigt bobsleja četrinieku ekipāžas.

Zīmīgi, ka arī 2010.gadā Vankūverā Silovs nesa Latvijas karogu olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā.

Šīs Silovam bija trešās olimpiskās spēles karjerā un viņš iepriekš izteicies, ka arī pēdējās. 2010.gadā latvietis kļuva par pirmo sportistu vēsturē, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis gan šorttrekā, gan ātrslidošanā, bet pēc tam pievērsās tikai otrajam no šiem sporta veidiem.

Vankūveras olimpiskajās spēlēs Silovs guva desmito vietu šorttrekā 1500 metros un 14.vietu 1000 metros, kā arī 12.vietu ātrslidošanā 500 metros. Savukārt Sočos viņš guva 14.vietu 1500 metros, kamēr 1000 metros ieņēma 24.vietu, bet 500 metros samierinājās ar 37.pozīciju.

Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija svētdien sāksies plkst.13 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu