Izcilā Bjergena nodrošina Norvēģijai uzvaru olimpisko spēļu medaļu vērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Izcilā slēpotāja Mārita Bjergena svētdien triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu 30 kilometru distancē, nodrošinot Norvēģijai uzvaru kopējā medaļu vērtējumā.

Visu laiku medaļām bagātākā Ziemas olimpisko spēļu dalībniece Bjergena savai valstij izcīnīja 14.zelta godalgu šajā Olimpiādē. Tikpat guva arī Vācijas sportisti, bet norvēģiem bija vairāk sudraba godalgu (14 pret 10), kas ļāva ieņemt pirmo vietu.

Norvēģija aizvadīja izcilas spēles, jo kopā sapelnīja 39 godalgas, kas ir jauns Ziemas olimpisko spēļu rekords, jo iepriekš ASV izlase 2010.gadā Vankūverā bija ieguvusi 37 medaļas.

Tāpat 37 gadus vecā Bjergena izcīnīja savu astoto zelta medaļu karjerā, pēc šī rādītāja panākot savus tautiešus Ūle Eināru Bjerndālenu un Bjērnu Delī.

Trešdien Bjergena apsteidza biatlonistu Bjērndālenu, kurš savulaik bija ticis pie 13 godalgām, bet tagad Bjergenai ir 15 godalgas olimpiskajās spēlēs. Viņa olimpiskajās spēlēs izcīnījusi astoņas zelta, četras sudraba un trīs bronzas godalgas.

Svētdien aizvadītajās sacensībās Bjergena izcīnīja pārliecinošu uzvaru, distanci veicot stundā, 22 minūtēs n 17,6 sekundēs. Viņai minūti un 49,5 sekundes zaudēja somiete Krista Permekoski, bet vēl 9,4 sekundes lēnāka bija Stīna Nilsone no Zviedrijas.

Bjergena šajā Olimpiādē izcīnīja piecas medaļas, kas arī ir labākais rādītājs šajās sacensībās. Pie zelta viņa tika arī 4x5 stafetē, sudrabu izcīnīja 15 kilometru skiatlonā, bet divas bronzas ieguva komandu sprintā un desmit kilometru distancē.

Bjērndālens varēja startēt arī Phjončhanā, tomēr neizturēja konkurenci par vietu Norvēģijas biatlonistu komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu