Tikmers: Kopumā Latvijas komanda Phjončhanā nostartēja labi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas komanda Phjončhanas olimpiskajās spēlēs nostartēja labi un gandrīz visi sportisti parādīja savus labākos rezultātus, pēc Olimpiādes sacensību programmas noslēguma secina Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

Latvija Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja vienu bronzas medaļu, bobslejā divniekiem to sarūpējot Oskaram Melbārdim un Jānim Strengam.

«Pēc šīm olimpiskajām spēlēm smaidām, jo Latvijas komanda no tām ir atgriezusies ar medaļu un ļoti augstām vietām,» sarunā ar žurnālistiem teica Tikmers.

«Šobrīd kādam teikt skarbāku vārdu nav pamata, jo atšķirībā no Riodežaneiro nav tādas vajadzības. Izvērtējumu tam, kas notika, vispirms dos visu sporta veidu federāciju valdes un arī LOK izpildkomiteja. Būs speciāls ziņojums LOK ģenerālajā asamblejā marta beigās,» atzīmēja Tikmers.

Viņš uzskata, ka Latvijas sportisti gana labi iesaistījušies cīņā par medaļā.

«Jautājums, ko mēs saprotam ar cīņu pa medaļām. Tās var būt simtdaļas, kas vairākkārt šķīra vietas, tomēr tas, manuprāt, ir nedaudz plašāk interpretējams jēdziens, jo sportisti, kuri iekļuva pirmajā sešiniekā, pie veiksmīgas apstākļu sakritības varēja cīnīties par medaļām. Domāju, katrs sporta veids ir jāvērtē atsevišķi. Kopumā komanda ir nostartējusi labi un gandrīz visi sportisti ir sasnieguši savu labāko formu un arī parādījuši savus labākos rezultātus daudzos sporta veidos,» stāstīja Tikmers.

Salīdzinot ar iepriekšējām Ziemas olimpiskajām spēlēm, Phjončhanā esot atgriezies olimpiskais gars.

«Šeit bija droši, kas ir pats svarīgākais, turklāt domāju, ka arī loģistika un sadzīve bija augstā līmenī, visiem dienestiem ātri iestrādājoties. Mums šajā jautājumā nebija nekādu uztraukumu - šajā Olimpiādē nebija vajadzīgs ne santehniķis, ne elektriķis. Viss bija atrisināts, un visiem, pamatā sportistiem, šādos pasākumos ir jājūtas komfortabli.

Drošība un olimpiskais gars bija tās divas lietas, kas šajās olimpiskajās spēlēs bija. No savas pieredzes varu teikt, ka kopumā šīs bija vienas no labākajām pēdējo gadu olimpiskajām spēlēm,» atklāja Tikmers.

LOK ģenerālsekretārs vēlreiz atgādināja, ka Latvijas sportisti Phjončhanā nostartējuši godam.

«Domāju, līdzjutēji mums ir ļoti profesionāli un izglītoti, it sevišķi tie, kuri seko līdzi saviem sporta veidiem. Paši sportisti skeletonā, bobslejā un kamaniņās mūs ar saviem panākumiem zināmā mērā ir izlutinājuši. Uzskatām, ka katra vieta, kas ir ārpus labāko trijnieka, ir neveiksme. Nē, tā nav. Aicinu vēlreiz paskatīties uz komandas sastāvu un sporta veidiem, salīdzinot to ar mūsu kaimiņvalstīm un plašākā kontekstā. Redzot, ar kādu pretinieku tehniku un resursiem šeit bija jācīnās, mūsu sportisti šajā Olimpiādē ar ļoti nelieliem izņēmumiem izdarīja visu, kas no viņiem ir atkarīgs. Jā, atsevišķos sporta veidos pietrūka simtdaļas vai tikai pāris soļi līdz medaļai,» skaidroja Tikmers.

Viņš atzīmēja, ka četrgades programma nevar būt impulsīva un radīta vienā gadā uz emociju pamata.

«Programmai jābūt uz visu olimpisko ciklu un tad mēs to ar sporta veidu federācijām varētu izstrādāt. Tas nekādā veidā neparedzētu mehānisku līdzekļu apgūšanu vai lineāru finansējumu - tās būtu konkrētas lietas, kur būtu nepieciešams palīdzēt mūsu sporta veidu federācijām, ja mēs gribam, lai mūsu komanda un sportisti sasniedz rezultātu. Ja mēs to patiesi gribam, ir nepieciešamas investīcijas. Ja mēs atbraucam uz sacensībām reizi četros gados un gaidām, ka notiks brīnumi... Nē, brīnumi šeit nenotiek,» stāstīja Tikmers.

«Pēc LOK izpildkomitejas sēdes ceru, ka jautājumi par šo programmu un kādu citu aspektu mēs virzīsim tālāk uz Nacionālo sporta padomi, kura tad ir tiesīga pieņemt lēmumus, tai skaitā par finanšu resursiem,» norādīja LOK ģenerālsekretārs.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien pēcpusdienā pēc Latvija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu