SOK prezidents Bahs: Olimpiskās spēles aizritēja bez Krievijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs izteicies, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Krievija nekļuva par galveno tēmu un olimpiskās spēles aizritējušas bez Krievijas līdzdalības.

SOK decembra sākumā par valsts organizētu dopinga sistēmu piesprieda diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai (OKR), kas tai liedza piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti startēja ar neitrālu karogu, bet uz viņu formastērpiem bija uzraksts «Olympic Athlete from Russia» jeb «olimpiskais sportists no Krievijas» (OAR).

Krievijas karogi regulāri bija redzami arēnu tribīnēs un trašu malās. Hallēs tika ienesti arī PSRS karogi un tā laika simbolika, kas bija aizliegts.

«Nedomāju, ka iepriekšējās divas nedēļas pagāja tikai ar Krievijas atspoguļošanu,» intervijā CNN sacīja Bahs. «Daudz vairāk virsrakstu medijos bija par izciliem sasniegumiem, un tieši tas olimpiskajās spēlēs ir pats galvenais. No otras puses - olimpiskās spēles Phjončhanā pagāja bez Krievijas līdzdalības.»

Pēc olimpiskā hokeja turnīra, kurā Vācijas speciālista Oļega Znaroka un latvieša Harija Vītoliņa vadītā olimpisko sportistu komanda no Krievijas izcīnīja zelta godalgas, medaļu pasniegšanas ceremonijā hokejisti dziedāja Krievijas himnu, lai gan tajā brīdī tika atskaņota olimpiskā himna. SOK iepriekš Krievijas himnu šajās olimpiskajās spēlēs bija aizliegusi.

SOK norādījusi, ka diskvalifikācija Krievijai varētu tikt atcelta pēc kāda laika, ja vien Krievijas sportisti vēl netiks pieķerti dopinga lietošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu