Kovaļčuks: Zinājām: ja uzvarēsim, dziedāsim Krievijas himnu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Pretēji Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) aizliegumam izpildīt Krievijas himnu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs olimpiskie sportisti no Krievijas hokeja to darīja pēc uzvaras hokeja turnīra finālā. Uzbrucējs Iļja Kovaļčuks atklāja, ka zinājis: ja viņa pārstāvētā vienība izcīnīs uzvaru, tad olimpiskie sportisti dziedās Krievijas himnu.

SOK decembra sākumā par valsts organizētu dopinga sistēmu piesprieda diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai (OKR), kas tai liedza piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti startēja ar neitrālu karogu, bet uz viņu formastērpiem bija uzraksts «Olympic Athlete from Russia» jeb «olimpiskais sportists no Krievijas» (OAR).

SOK iepriekš Krievijas himnu šajās olimpiskajās spēlēs bija aizliegusi.

Hokeja turnīra finālā olimpiskie sportisti no Krievijas, kurus vadīja Vācijas speciālists Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, ar 4:3 papildlaikā pieveica Vācijas valstsvienību. Medaļu ceremonijas laikā olimpieši no Krievijas dziedāja Krievijas himnu, lai gan tajā brīdī tika atskaņota olimpiskā himna.

«Mēs zinājām, ka dziedāsim himnu, ja izcīnīsim uzvaru,» aģentūrai «Reuters» sacīja Kovaļčuks. «Tas mums daudz nozīmē. Olimpiskajās spēlēs nebijām uzvarējuši kopš 1992. gada. Tas bija ļoti sen, mēs par to sapņojām. Vēlējos olimpiskajās spēlēs uzvarēt jau no piecu gadu vecuma.»

Kovaļčuks tika nosaukts par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Turnīrā viņš guva piecus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles.

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pirmo reizi 20 gadu laikā nepiedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji. Tāpēc tieši olimpiskie sportisti no Krievijas tika uzskatīti par sacensību galvenajiem favorītiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu