Brāļi Dukuri gatavi turpināt karjeru; Siguldā gaidāms PK posms skeletonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA/TVNET kolāža

Skeletonisti brāļi Martins un Tomass Dukuri gatavi turpināt savas karjeras, Latvijas Televīzijas raidījumā «1:1» atklāja sportistu tēvs un treneris Dainis Dukurs.

Tāpat Dainis Dukurs atklāja, ka Siguldai sola piešķirt Pasaules kausa (PK) posmu skeletonā, kas norisinātos šā gada decembra sākumā.

Martins Dukurs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pieļāva kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

«Nebija domas mest plinti krūmos. Šobrīd strādājam, ja ne priekš sevis, tad nākotnei. Ja tas nebūs ne Tomasam vai Martinam, tad nākamajām paaudzēm, kas sekos. Ceturtdien jau zīmējām jauna prototipa detaļas, bet pāris dienas vēlāk salikām jaunu skeletonu, ar kuru jau šovakar un šodien brauca. Šobrīd nav domu mest pie malas. Esam konkurētspējīgi, to rāda vietas olimpiskajās spēlēs,» stāstīja D.Dukurs.

Tiesa, nav vēl noteikts, vai brāļi startēs pilnu olimpisko ciklu vai piedalīsies tikai atsevišķās sacensībās.

«Solīts, ka Siguldā decembra sākumā būs pirmais Pasaules kausa posms skeletonā. Tā ir vieta, kur varam vēl nobraukt,» atzīmēja skeletonistu treneris.

Brāļiem Dukuriem Phjončhanā bija ceturtās un sagaidāms, ka arī pēdējās olimpiskās spēles karjerā. Tomass Dukurs startēja jau 2002.gada olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā, kur izcīnīja 21.vietu, bet četrus gadus vēlāk Martins Dukurs Turīnā bija septītais. Nākamajās divās olimpiskajās spēlēs Vankūverā un Sočos Martins Dukurs izcīnīja sudraba godalgas, kamēr Tomass palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu