ASV Olimpiskās komitejas vadītājs atkāpjas pēc seksuālas uzmākšanās skandāla

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV Olimpiskās komitejas (USOC) vadītājs Skots Blekmans ir atkāpies no amata, atbildot uz aicinājumiem demisionēt pēc seksuālas uzmākšanās skandāla, par kuru ir notiesāts bijušais ASV vingrošanas izlases ārsts Lerijs Nasers, trešdien apstiprināja USOC amatpersonas.

Blekmans, kurš asi kritizēts par savu rīcību Nasera lietā, atstāj amatu, kurā bija pavadījis astoņus gadus.

60 gadus vecais Blekmans nesen bija pavēstījis, ka viņam ir prostatas vēzis.

«Ņemot vērā Skota pašreizējo veselības stāvokli, mēs esam abpusēji vienojušies, ka gan Skota, gan USOC interesēs ir tas, ka mēs noteiksim jaunu vadību, lai varētu nekavējoties pievērsties aktuālajām iniciatīvām, kas mums ir priekšā,» paziņoja USOC padomes priekšsēdētājs Lerijs Probsts.

«USOC atrodas savas vēstures kritiskā punktā. Skota sākto svarīgo darbu vajag turpināt, un tam būs nepieciešama sevišķi sparīga uzmanība, ņemot vērā ar ASV vieglatlētiku saistīto sportistu seksuālu izmantošanu, ko gadu desmitiem piekopa Lerijs Nasers,» teikts Probsta paziņojumā.

USOC paziņoja, ka padomes locekle Sjūzena Laionsa nomainīs Blekmanu kā komitejas vadītāja pienākumu izpildītāja, kamēr tiek meklēta pastāvīga USOC vadītāja kandidatūra.

Vairāki ASV senatori bija pieprasījuši Blekmana atkāpšanos pēc laikraksta «Wall Street Journal» raksta, ka USOC jau 2015.gadā zinājusi par Naseram izteiktām apsūdzībām, bet neesot iejaukusies.

156 jaunas sportistes liecināja par piedzīvotu seksuālu uzmākšanos. Naseram janvārī tika piespriests cietumsods, kas maksimāli var sasniegt 175 gadus.

«Jūs neesat pelnījis kādreiz vēl iziet no cietuma,» pauda tiesnese, paziņojot, ka soda apmērs ir 40 līdz 175 gadi, bet Naseram nāksies izciest maksimumu.

Vēl viena tiesas prāva 54 gadus vecajam Naseram bija decembrī, kad viņam piesprieda 60 gadu cietumsodu par bērnu pornogrāfijas glabāšanu, atzīstot bijušo ārstu par vainīgu trijās atsevišķās lietās un par katru no tām piespriežot 20 gadu ilgu cietumsodu.

Nasers gandrīz 30 gadus strādāja ar ASV vingrotājiem un rūpējās par to veselību četrās olimpiskajās spēlēs.

Nasera lieta ietilpa skandālā, kas pērn spieda atkāpties no amata ASV nacionālās vingrošanas federācijas vadītāju Stīvu Peniju, kuru cietušie vainoja par savlaicīgu nereaģēšanu uz ziņojumiem par ļaunprātībām. Par ciešanu no Nasera noziegumiem paziņojušas daudzas slavenas ASV vingrotājas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu