Tregubovs: Brāļi Dukuri prot zaudēt, bet ar viņu tēvu man ir sliktas attiecības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu vicečempions skeletonā Ņikita Tregubovs labi satiek ar latviešu skeletonistiem Martinu un Tomasu Dukuriem, bet ar viņu tēvu un treneri Daini Dukuru krievu sportista attiecības ir vēsas.

Latvijas izlases treneris Dainis Dukurs vairākkārt publiski kritizējis Krievijas sportistus par to, ka viņi piedalījušies valsts atbalstītā dopinga programmā.

«Ar brāļiem Dukuriem man vienmēr bijušas parastas attiecības. Olimpiādē pie manis pienāca Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents [Jānis Kols], sakot, ka esmu malacis un palūdza nepievērst uzmanību, jo visiem ir dažādi viedokļi. Un puiši mani apsveica ar medaļu, viņi prot zaudēt. Ar viņiem man nekad nav bijuši konflikti,» Krievijas mediji citē Tregubova teikto.

Olimpiskais sportists no Krievijas Tregubovs Phjončhanas Olimpiādē izcīnīja sudrabu, piekāpjoties mājiniekam Sunbinam Junam. Tikmēr Martins Dukurs pieļāva kļūdas pēdējā braucienā un palika bez medaļas, sacensības noslēdzot ceturtajā vietā, kamēr viņa brālis Tomass Dukurs ieņēma piekto vietu.

«Bet pret brāļu Dukuru tēvu man nav laba attieksme, jo īpaši tagad. Domāju, ka viņš arī pret mani neattiecas labi. Ar dēliem attiecības ir normālas, bet tēvs, mani ieraugot, aizgriež galvu,» sacīja Tregubovs.

Tikmēr Krievijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs norādījis, ka viņš un citi Krievijas sportisti izturas ar cieņu pret ārzemju kolēģiem. Viņš piebilda, ka Dainis Dukurs solījis atvainoties krieviem par agrāk pausto kritiku, ja Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) tos attaisnos.

«Lai kāda nebūtu situācija, vienmēr sveicināmies ar kolēģiem, kas ir elementāra cieņa vienam pret otru. Bet Dukuru tēvs man pats apsolīja, ja CAS attaisnos mūsu puišus un tiks atceltas sankcijas, viņš personīgi sportistiem atvainosies. Pagaidām tas vēl nav noticis,» Zubkova teikto citē «Sport Express».

Pagājušā gada novembrī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) anulēja Krievijas skeletonista Aleksandra Tretjakova izcīnīto pirmo vietu Soču Olimpiādē. Tretjakovs kopā ar vēl teju 40 Krievijas sportistiem, kuri arī tika turēti aizdomās par saistību ar Krievijas dopinga programmu, vērsās CAS. Arbitrāžas tiesa 28 sportistu apelācijas, tostarp Tretjakova, apmierināja, līdz ar to Soču olimpisko spēļu vietu sadalījums skeletonā palicis nemainīgs, Martinam Dukuram ieņemot otro pozīciju, bet Tomasam Dukuram - ceturto.

11 Krievijas sportistu apelācijas CAS apmierināja tikai daļēji, atstājot spēkā diskvalifikācijas un anulētos rezultātus. Starp neattaisnotajiem sportistiem bija arī Zubkovs, kurš tolaik bija vadošais Krievijas bobslejists, bet pašlaik vada organizāciju.

Zubkovs nevarēja kā amatpersona piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, taču viņam tika atcelta mūža diskvalifikācija no dalības Olimpiādē.

Brāļiem Dukuriem Phjončhanā bija ceturtās un sagaidāms, ka arī pēdējās olimpiskās spēles karjerā. Otrdien Dainis Dukurs paziņoja, ka viņi gatavi turpināt darbu, bet vēl noteikts, vai brāļi startēs pilnu olimpisko ciklu vai piedalīsies tikai atsevišķās sacensībās.

Tomass Dukurs startēja jau 2002.gada olimpiskajās spēlēs Soltleiksitijā, kur izcīnīja 21.vietu, bet četrus gadus vēlāk Martins Dukurs Turīnā bija septītais. Nākamajās divās olimpiskajās spēlēs Vankūverā un Sočos Martins Dukurs izcīnīja sudraba godalgas, kamēr Tomass palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu