Kims Čenuns sūtīs Ziemeļkorejas sportistus uz Tokijas un Pekinas olimpiskajām spēlēm

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir apņēmies sūtīt Ziemeļkorejas sportistus uz 2020.gada Vasaras olimpiskajām spēlēm Tokijā un 2022.gada Ziemas spēlēm Pekinā, sestdien paziņojis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs.

Pēc tikšanās ar Kimu Ziemeļkorejā Bahs pavēstīja, ka SOK rosinās Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas sportistu soļošanu zem viena karoga atklāšanas ceremonijā un citas kopīgas aktivitātes olimpiskajās spēlēs Tokijā 2020.gadā.

Ziemeļkoreja 2014.gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos nepiedalījās, taču 2018.gada spēlēs Dienvidkoreja un Ziemeļkoreja zem viena karoga soļoja Phjončhanas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, turklāt ar apvienotu Korejas komandu piedalījās sieviešu hokeja turnīrā.

Pēc tikšanās ierodoties Pekinas lidostā, Bahs paziņoja reportieriem, ka viņa sarunas ar Ziemeļkorejas līderi bijušas «ļoti atklātas un auglīgas».

«Viņi mums paziņoja, ka noteikti piedalīsies 2020.gada olimpiskajās spēlēs Tokijā, kā arī 2022.gada Ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā, kā arī visās jauniešu olimpiskajās spēlēs,» norādīja SOK prezidents.

«Visas šīs saistības pilnībā atbalstīja augstākais līderis,» piebilda Bahs.

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēstīja, ka Kims izteicis Baham pateicību par palīdzību «dramatiska atkušņa» radīšanā Korejas pussalā.

SOK prezidents Ziemeļkorejā ieradās ceturtdien, un viņa vizīte, kas noslēdzās sestdien, bija rezultāts Phenjanas janvārī izteiktajam uzaicinājumam.

Starptautiski izolētais režīms reti uzņem nozīmīgus ārvalstu viesus, tomēr pēdējo nedēļu laikā Ziemeļkoreja pastiprinājusi savus diplomātiskos centienus. Kims devās savā pirmajā ārzemju braucienā kopš valsts vadības pārņemšanas un tā laikā tikās ar Ķīnas prezidentu Sji Dziņpinu, kuru uzaicināja apmeklēt Phenjanu.

Tikmēr Japānas mediji vēstījuši, ka Tokija izskata iespēju sarīkot Kima un Japānas premjerministra Sindzo Abes tikšanos.

27.aprīlī gaidāma Kima un Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina tikšanās. Ir paredzēts, ka abu Korejas valstu samitam sekos ASV prezidenta Donalda Trampa un Kima divpusēja tikšanās, kas tiks sarīkota līdz maija beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu