Gizina negaidīti triumfē olimpisko spēļu Alpu kombinācijā, Vonai ciešot sāpīgu izstāšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Šveices kalnu slēpotāja Mihaela Gizina ceturtdien negaidīti triumfēja Phjončhanas olimpisko spēļu Alpu kombinācijas sacensībās, aiz sevis atstājot favorīti Mikaēlu Šifrinu no ASV, kamēr cita titulēta amerikāniete Lindsija Vona savā pēdējā olimpiskajā startā piedzīvoja sāpīgu izstāšanos.

Gizina turpināja savas ģimenes tradīcijas, jo pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs nobraucienā uzvarēja viņas vecākā māsa Dominika, kura karjeru jau ir noslēgusi.

Pēc nobrauciena līdere bija Vona, kura distanci veica minūtē un 39,37 sekundēs, kamēr viņai 0,74 sekundes zaudēja norvēģiete Ragnhilda Mūvinkele, bet vēl par trim sekundes simtdaļām atpalika Gizina.

Tikmēr sesto vietu ieņēma sacensību favorīte Šifrina, kura savai tautietei zaudēja 1,98 sekundes, taču šo handikapu viņa slalomā, kas ir sportistes kroņa disciplīna, varēja sadeldēt, jo Vonas specializācija ir ātruma disciplīnas.

Savukārt pēc slaloma sacensībām gavilēt varēja Gizina, kura divu braucienu summā finišēja pēc divām minūtēm un 20,90 sekundēm. Patlaban 24 gadus vecā šveiciete aizvadīja stabilu slaloma braucienu, summā par 0,97 sekundēm pārspējot Šifrinu, kamēr bronzas medaļu ieguva vēl viena šveiciete Vendija Holdenera, kura bija vēl par 0,47 sekundēm lēnāka. Pagājušā gada pasaules čempione šajā disciplīnā Holdenera slalomā sasniedza labāko rezultātu, bet pēc nobrauciena viņa bija desmitā.

Gizina šajās olimpiskajās spēlēs bija astotā nobraucienā, devītā supergigantā un 16.vietā slalomā. Pērn pasaules čempionātā Alpu kombinācijā viņa izcīnīja sudraba medaļu, bet Pasaules kausa posmos līdz šim nav uzvarējusi.

Savukārt šīs sezonas pārliecinošā Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Šifrina izcīnīja savu otro medaļu Phjončhanā, jo iepriekš triumfēja milzu slalomā. Savukārt pirms četriem gadiem Sočos viņa tika pie zelta slalomā.

Tikmēr Vona jau trases sākuma daļā kļūdījās un izlaida vārtus, finišu nesasniedzot, kamēr norvēģiete Mūvinkele beigās palika ceturtā, no bronzas atpaliekot 0,29 sekundes.

Nobraucienu ceturtdien veica vien 22 sportistes, kamēr vēl sešas dalībnieces krita vai izstājās. Pēc slaloma pie rezultāta tika vien 18 dalībnieces.

Vēl trešdien Vona izcīnīja bronzas medaļu nobraucienā, kur pie sudraba tika Mūvinkele, kamēr zelta medaļu izcīnīja itāliete Sofija Godžija. Zīmīgi, ka itāliete ceturtdien nedevās uz starta, jo, kā paziņoja viņas pārstāvētā komanda, Godžija pēc triumfa nav varējusi aizmigt, bez tam sportiste ir pazaudējusi balsi.

Vona trešdien paziņoja, ka Phjončhanā ir viņas pēdējās olimpiskās spēles, tāpēc ceturtdien viņai, visticamāk, bija pēdējais starts šādā līmenī, lai arī sestdien vēl notiks komandu cīņa, kurā titulētā sportiste diezin vai startēs.

Amerikāniete ir 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu čempione nobraucienā, bet Pasaules kausa posmos izcīnījusi 81 uzvaru, tikai par pieciem panākumiem atpaliekot no leģendārā zviedra Ingemera Stēnmarka.

Phjončhanas olimpiskās spēles noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu